Dallasilla toinenkin sankari-Joel! Roope Hintzin esityö johti temppuun, jossa onnistuttiin viimeksi 29 vuotta sitten

Dallas vei NHL-finaalien avauspelin – suomalaisnelikko dominoi, jokaiselle tehopisteitä 1:14
Dallas Stars vei NHL-finaalien avauspelin – suomalaisnelikko tehopisteille.

Dallas Starsin Joel Kiviranta on loistanut otsikoissa huimilla pudotuspelisuorituksillaan jääkiekon NHL:ssä. Stanley Cupin avausfinaalissa Tampa Bay Lightningia vastaan Dallasin riveistä nousi esiin toinenkin Joel.

29-vuotias kanadalaispuolustaja Joel Hanley teki nimittäin NHL-uransa ensimmäisen maalin. Hanley sai nappisyötön Tampa-maalin takaa Roope Hintziltä ja laukoi kiekon b-pisteiden välistä häkkiin. Dallas siirtyi osumalla avauserässä 1–0-johtoon.

Hanley on NHL:n omien verkkosivujen mukaan vasta NHL-historian viides puolustaja, jonka avausosuma on syntynyt Stanley Cupin pudotuspeleissä. Viimeksi puolustaja oli tehnyt ensimmäisen NHL-maalinsa Stanley Cupin finaaleissa vuonna 1991, jolloin asialla oli Pittsburgh Penguinsia edustanut Jim Paek.

Osuma sai Hanleyn häkeltyneeksi.

– Kun Roope syötti sen, en tiedä, nostinko pääni ylös vai en. En tiedä, miltä se näytti kamerassa, mutta yiritin painaa sen kulmaan ja ampua niin lujaa kuin pystyn, Hanley kuvaili maaliaan.

– Olin tarpeeksi onnekas, kun se meni sisään.

Hanley on tahkonnut viime vuosina pääasiassa AHL:ää. NHL:n runkosarjapelejä hänellä on vyöllään 46 ja hän pelasi nyt NHL:ssä kahdeksannen pudotuspeliottelunsa.

Myös Joel Kiviranta maalasi

Myöhemmin pelin aikana Joel Kiviranta teki toisen erän viimeisellä minuutilla Dallasin 3–1-johtomaalin oman laukauksensa irtokiekosta Esa Lindellin esityön jälkeen. Dallas voitti avausfinaalin lopulta 4–1.

Kaikki Dallasin neljä suomalaispelaajaa kirjauttivat ottelussa yhden tehopisteen mieheen. Syöttöpiste merkittiin Hintzin ja Lindellin tavoin Miro Heiskaselle.

Stanley Cup -mestaruuteen vaaditaan neljä kiinnitystä. Sarja jatkuu Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä.