Olet sinä kova, Joel Kiviranta! Suomalaisnelikko säkenöi kuumana – Dallas vei Stanley Cupin avausfinaalin

Dallas vei NHL-finaalien avauspelin – suomalaisnelikko dominoi, jokaiselle tehopisteitä 1:14
Dallas Stars vei NHL-finaalien avauspelin – suomalaisnelikko tehopisteille.

Dallas Starsin suomalaisnelikko säkenöi upeassa vireessä jääkiekon NHL:n Stanley Cupin avausfinaalissa, kun Tampa Bay Lightning kaatui lukemin 4–1.

Roope Hintz tarjoili avauserässä maalin takaa syötön b-pisteiden väliin Joel Hanleylle, joka ampui Dallasin 1–0-johtoon.

Toisessa erässä Miro Heiskanen oli ensin Aleksandr Radulovin kanssa alustamassa Jamie Oleksiakin 2–1-johtomaalia. Oleksiak painoi oman laukauksensa irtokiekon rysään.

Saman periodin viimeisellä minuutilla esiin astui – kukapa muukaan kuin – Joel Kiviranta. Näissä pudotuspeleissä maagisia maaleja tehnyt suomalaishyökkääjä sai keskialueelle poikittaissyötön Esa Lindelliltä ja polki hyökkäysalueelle. Ensimmäinen laukaus blokattiin, mutta toisen Kiviranta heläytti verkon perukoille ja Dallas meni tärkeällä pukukoppimaalilla 3–1-johtoon. Näin myös kaikki Dallasin neljä suomalaispelaajaa tulivat merkkauttaneeksi tehopisteen mieheen.

Kivirannasta tuli vasta kuudes maalinteossa Stanley Cupin finaaleissa onnistunut tulokas Dallas Starsin tai sitä edeltäneen Minnesota North Starsin historiassa. Dallas pelaa nyt kolmatta kertaa Stanley Cupin finaaleissa – edellinen kerta oli vuonna 2000 ja sen ainoa Stanley Cup -mestaruus on vuodelta 1999. North Stars pelasi Stanley Cupin finaaleissa kahdesti.

Vaikka Tampa otti päätöserässä pelinhallinnan vakaasti itselleen ja erän laukaukset kirjattiin sille 20–2, viimeisessä erässä osui ainoastaan Dallasin Jason Dickinson, joka iski loppulukemat tyhjään maaliin.

Stanley Cup -mestaruuteen vaaditaan neljä voittoa. Seuraava ottelu käydään Suomen aikaa maanantain ja tiistain välisenä yönä.

Lindell   DAL 0+1  0 0 2  -  23.42

Tehopisteet, +-, jäähyt, laukaukset, aloitusvoitot/aloitukset, jääaika. Maalivahdit: torjunnat/laukaukset.