Colorado-hyökkääjä nousi telakalta sankariksi Artturi Lehkosen esityöstä – Mikko Rantanen jatkoi huimaa pisteputkeaan

Colorado nousi voiton päähän mestaruudesta. Ottelun voittomaali herätti närää Tampa Bay -leirissä.

Colorado Avalanche otti 3-2-jatkoerävoiton Tampa Bay Lightningista neljännessä NHL-finaalissa.

Tampa Bay sai otteluun unelma-alun, kun Anthony Cirelli vei isännät johtoon vain 36 sekunnin pelin jälkeen. Tampa Bayn johto kesti aina toiseen erään saakka, kunnes Nathan MacKinnon ohjasi kiekon onnekkaasti Mikko Rantasen esityöstä rysään.

Rantanen venytti pisteputkensa jo kahdeksan ottelun mittaiseksi.

Kumpikin joukkue maalasi varsinaisella peliajalla vielä toistamiseen, joten ottelun ratkaisu venyi jatkoerään.

Coloradon sankariksi nousi loukkaantumisen jäljiltä muutaman ottelun tauon jälkeen kaukaloon palannut Nazem Kadri, joka laukoi ratkaisun Tampa-vahti Andrei Vasilevskin selän taakse. Syötön osumaan antoi Artturi Lehkonen.

Colorado johtaa finaalisarjaa nyt voitoin 3-1. Mestaruus on ensimmäisen kerran katkolla lauantain vastaisena yönä Suomen aikaa.