Clevelandin uhri sieppaajalleen: Vietin 11 vuotta helvetissä, sinun on vasta alkamassa

Yhdysvalloissa yksi Ariel Castron sieppaamista naisista on astunut esiin oikeudessa. Vuonna 2002 siepattu Michelle Knight piti pitkän ja tunteikkaan puheen oikeuden edessä torstaina. Asiasta uutisoi CNN.

– Nimeni on Michelle Knight ja haluaisin kertoa teille, millaiset 11 vuotta olivat minulle, Knight sanoi tuomarille.

Knight katosi elokuun 22. päivä 2002. Castro oli houkutellut naisen mukaansa lupaamalla autokyydin.

Oikeusistunto oli ensimmäinen kerta, kun Knight ja Castro olivat samassa huoneessa sen jälkeen, kun kolme siepattua naista vapautettiin Castron talosta toukokuussa.

– Olin joka päivä huolissani siitä, mitä minulle ja muille tytöille tapahtuisi, Knight kertoi kyyneleitään pyyhkien.

– Päivät eivät tuntuneet ikinä lyhenevän. Päivät vaihtuivat yöhön, yöt vaihtuivat päivään. Vuodet muuttuivat ikuisuudeksi.

Knightin uskottin kadonneen tahallaan

Toisin kuin Amanda Berryn katoaminen vuonna 2003 tai Gina De Jesusin katominen vuonna 2004, Knightin katoamisesta ei juurikaan revitty otsikoita.

Knightin uskottiin kadonneen omasta halustaan, koska nainen oli ollut tapahtuma-aikaan vihainen menetettyään 2-vuotiaan poikansa huoltajuuden. Tähän uskoivat muun muassa poliisi ja Knightin isoäiti.

Ainoastaan Knightin äiti epäili, ettei tytär ollut kadonnut vapaaehtoisesti.

Knight kertoi oikeusistunnossa miettineensä usein siepattuna ollessaan, näkisikö hän enää ikinä poikaansa.

Knight ei kertonut oikeudessa yksityiskohtia siitä, kuinka Castro kohteli häntä talossa.Ennen oikeusistunnon alkua asiantuntija arvioi kuitenkin, että Knight kärsi kaikkein pisimpään ja vakavimmin Castron hoteissa.

Knight kertoi myös, että hänen ystävyytensä siepatun DeJesusin kanssa pelasti hänen henkensä.

– Gina oli joukkuetoverini. Hän ei antanut minun romahtaa, enkä minä antanut hänen romahataa. Hän hoivasi minut jälleen kuntoon, kun tein kuolemaa hänen (Castron) kaltoinkohtelun jälkeen, Knight totesi

– Ystävyyteni hänen kanssaan oli ainoa hyvä asia, mitä tästä seurasi. Sanoimme, että pääsisimme joku päivä pois hengissä – ja niin teimmekin.

"Tulen selviämään siitä mitä tapahtui"

Knight omisti puheestaan osan myös sieppaajalleen.

– Ariel Castro, muistan kaikki ne kerrat kun tulit kotiin puhuen siitä, mitä kaikki muut tekevät väärin ja käyttäydyit kuin et itse tekisi niin. Sanoit, että "Ainakaan en tappanut sinua".

– Veit 11 vuotta elämästäni, nyt olen saanut sen takaisin. Vietin 11 vuotta helvetissä, nyt sinun helvettisi on vasta alkamassa, Knight sanoi äänensavyn kovetessa.

Knight ei katsonut kertaakaan Castron suuntaan puhuessaan.

– Tulen selviämään tästä mitä tapahtui, Knight lausui.

– Tästä eteenpäin en anna sinun määritellä minua tai vaikuttaa siihen, millainen olen. Tulen elämään eteenpäin, sinä tulet kuolemaan hieman joka päivä, ajatellasi niitä 11 vuotta ja kauheuksia mitä teit meille.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja