Claire ei pitänyt luomea ongelmana, mutta näytti sitä silti varmuuden vuoksi lääkärille – varoittaa nyt muita: "Se voi tappaa, se on vakava asia"

Tällaisia ovat ihosyövän oireet 2:14
Millaisista luomista tulee huolestua? Voiko ihottuma ollakin melanoomaa? Tällaisia ovat ihosyövän oireet.

Claire Chisnall sai tietää syövästään 20. raskausviikolla. Nyt nainen varoittaa muita solariumeista, joita itse käytti innokkaasti aiemmin.

Claire Chisnall sai tietää syövästään 20. raskausviikolla. Brittinainen varoittaa muita solariumien vaaroista, kertoo The Sun.

Löysi erikoisen luomen

Vuonna 2019 Claire huomasi kehossaan oudon luomen käytettyään nylonhousuja. Päivän aikana hän huomasi housujen aiheuttavan kutinaa ihollaan.

– Kun katsoin, tajusin, että minullahan on luomi. Se oli noin viisi milliä leveä ja tummempi kuin muut, Claire kuvailee.

Hän oli menossa pahan raskauspahoinvoinnin vuoksi lääkäriin ja päätti samalla näyttää luomen lääkärille.

– Se oli tavallaan toissijainen ongelma. En ajatellut sitä paljoakaan, Claire kuvaa.

Jos julkaisu ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Tiesin heti, että saan pian huonoja uutisia"

Claire, 39, käytti aiemmin innokkaasti solariumeja ja vältteli aurinkosuojavoiteita, koska halusi hyvän rusketuksen. Luomen nähtyään lääkäri ohjasi hänet ihotautilääkärille. Seuraavalla viikolla Claire meni kuulemaan tuloksia; vastassa olikin syöpäpotilaisiin erikoistunut sairaanhoitaja.

– Kauhistuin ja tiesin heti, että saan pian huonoja uutisia, Claire kuvailee.

Hän oli oikeassa.

Clairella olikin melanooma

– He kertoivat löytäneensä melanooman ja että tarvitsisin leikkaushoitoa, jotta se voitaisiin poistaa, Claire kuvailee.

– En usko, että edes tajusin kuulemaani ennen kuin aloin lukea aiheesta lisää. Silloin ahdistus ja kuolemanpelko iskivät.

Clairen anoppi oli aiemmin kuollut melanoomaan. Hän ymmärsi, että tila oli vakava; samalla mieltä painoi ajatus syntymättömästä lapsesta.

Katso myös: Mikä on tappavin syöpä? Asiantuntija vastaa: "Syöpälääkärille haastavia on edelleen valitettavasti useita". Juttu jatkuu videon alla.

Mikä on tappavin syöpä?"Syöpälääkärille haastavia on edelleen valitettavasti useita" 1:32

Cody-vauva syntyi terveenä

Clairen onneksi Cody-vauva syntyi terveenä. Hän on nyt yksivuotias.

Nyt syövän kokenut Claire haluaa valistaa ihmisiä ruskettumisen vaaroista; aiemmin hän ei välittänyt ihonsa palamisesta, mutta vannoo nyt korkean suojakertoimen aurinkovoiteiden nimeen.

– Ihosyöpää ei vain poisteta ja sitten kaikki on hyvin. Se voi tappaa, se on vakava asia. Jos koet, että tarvitset rusketuksen, kehottaisin käyttämään tekorusketusta tai käymään suihkurusketuksessa, Claire sanoo.

– Ei rusketus ole vaaran arvoista.

Katso myös: Kaikista luomista ei tarvitse olla huolissaan, vaikka ne näyttäisivätkin erikoisilta! Tällaisista luomista ei tarvitse huolestua:

Lähteet: Thesun.co.uk

Lue myös:

    Uusimmat