Citroenin hylkäämä kuski Toyotan tähtäimessä? – Tommi Mäkinen myöntää yhteydenpidon

Toyota saattaa vetää ässän hihasta, jos Esapekka Lappi jättää tallin ensi kaudella. Tallipäällikkö Tommi Mäkinen myöntää, että Kris Meeke on yksi vaihtoehto. 

Videolla sunnuntain Tulosruutu. 

Esapekka Lappi on yhdistetty yhä enemmän Citroenin talliin ensi kaudella. Motorsport nosti uutena nimenä esiin brittiläisen Kris Meeken. Toyotan tallipäällikkö Tommi Mäkinen kertoo avoimesti yhteydenpidosta. 

– Puhuin Krisin kanssa. Hän voisi olla yksi vaihtoehto, yksi mahdollisuus. Me puhumme Japanissa ja katsomme eri vaihtoehtoja. Meillä oli juuri puhelinkeskustelu, Mäkinen sanoi.

Meeke, 39, ajoi tällä kaudella Citroenin tehdastallissa, mutta hän joutui syrjään toistuvien uloajojen takia. Hänen ralliajonsa loppui ainakin toistaiseksi toukokuussa Portugalissa. Hän on kuitenkin tekemässä paluun ensi kuussa Rally Legend -kisassa. 

– Kris on erittäin nopea kuljettaja, joskus liiankin nopea. Uskon kuitenkin, että hän on oikeassa iässä, hänellä on kokemusta ja kaikkea. Olen aika varma, että hän pärjäisi. 

Toyota on toistaiseksi vahvistanut vain Ott Tänakin sopimuksen. Jari-Matti Latvalankin jatko on mahdollinen, mutta Lappi on näillä näkymin hyppäämässä laivasta. 

Mäkinen sanoi, että hänen ainoa huolenaiheensa on, miten Meeke toimisi samassa tallissa Tänakin kanssa. 

– Tiedän, että Kris haluaa voittaa. Paljon. Meillä on jo kuski, joka haluaa voittaa. Paljon. Millainen yhdistelmä siitä tulisi? Mutta uskon, ettei tämä ole isoa draamaa. Katsotaan mitä tapahtuu, mutta Kris on varmasti nopea kuski. 

Meeke oli lähellä sopimusta Toyotan kanssa jo 2015, mutta hän pysyi Citroenilla. 

Lue myös:

    Uusimmat