Mainos

Cannonballin kiristysvyyhti: "Ammu minut tai itsesi"

Parillekymmenelle miehelle luettiin syytteitä MC Cannonballin ryöstö- ja kiristysvyyhdissä. Jutun syyttäjien mukaan kyse oli kovasta rikollisuudesta: yhdelle uhrille lyötiin ase käteen ja hänen käskettiin ampua joko itsensä tai aseen antaja. Muut jengiläiset tähtäsivät uhria omilla aseillaan.

Juttua käsitellään Vantaan vankilassa, jossa istuu Forssa-Loimaan käräjäoikeus. Syytteitä luettiin törkeistä ryöstöistä, törkeästä kiristyksestä sekä pienemmistä rikoksista.

Oikeudessa puitiin tiistaina pitkälti tammikuisia tapahtumia Forssassa. MC Cannonball otti syyttäjien mukaan uhrikseen MC Boars -nimisen jengin. MC Cannonball on rikollinen jengi, MC Boars ei.

Syyttäjäkaksikon mukaan MC Boars valikoitui uhriksi sen takia, että erään Cannonball-jengiläisen tyttöystävää oli pahoinpidelty Boarsin järjestämässä juhlassa.

Syytteiden mukaan 17. tammikuutta kolme Cannonball-jengiläistä oli käynyt ampumassa Boarsin tallin valvontakamerat rikki. Syytetyt kiistivät teon.

Seuraavana päivänä Cannonball-jengiläiset olivat syytteiden mukaan tunkeutuneet Boarsin talliin ja kaksi Boars-jengiläistä oli joutunut ryöstetyiksi.

Boarsin presidenttiä oli potkaistu kasvoihin, heitetty tikoilla ja perhosveitsellä, lyöty vasaralla ja männällä. Syytteiden mukaan väkivaltaan oli osallistunut useita. Osan tehtävänä oli ollut vartioida tilaa.

Cannonball anasti syytteiden mukaan mieheltä Harley Davidson -moottoripyörän, television, 10 000 euroa rahaa ja saappaat.

Toista Boars-miestä uhattiin ampua polveen, hakattiin ruuvimeisselillä ja lopulta hänellä annettiin ase käteen ja käskettiin ampua joko Cannonball-jengiläinen tai itsensä.

Mieheltä ryöstettiin osina ollut moottoripyörä, Audi Quattro -auto ja pankkikortti tunnuslukuineen.

Teot jatkuivat helmikuuhun. Syyttäjien mukaan Cannonball käski Boarsia myös lopettamaan toimintansa ja maksamaan 30 000 euroa lopettamismaksua.

Syytetyt kiistivät valtaosan rikoksista. Muutama myönsi olleensa paikalla, mutta kyse oli ollut vain tyttöystävään kohdistuneen pahoinpitelyn selvittämisestä. Mitään kovaa väkivaltaa ei ollut käytetty.

Juttuun nivoutuu myös kaksi muuta haaraa Helsingissä.

Toisessa eräältä liikemieheltä on yritetty kiristää 40 000 euroa.Mies oli tehnyt joitain kauppoja Cannonball-jengiläisten kanssa ja jengin kerhotiloissa syytteiden mukaan miestä oli uhattu aseella ja painettu stiletti vatsaan. Teko jäi yritykseksi, kun liikemies ilmoitti asiasta poliisille.

Kolmannessa uhkausten kohteeksi on joutunut järjestyksenvalvojana toiminut mies, joka syyttäjien mukaan oli joutunut jengin hampaisiin hälytettyään eräässä tilanteessa paikalle poliisin. Mieheltä oli elokuussa 2007 vaadittu kahtatuhatta euroa. Mies oli syys-lokakuussa tehnyt rakennustöitä, joista palkka oli mennyt suoraan Cannonballille. Mies oli lisäksi antanut runsaat 3000 euroa käteistä. Helmikuussa rahavaatimus oli noussut 16000 euroon.

Juttua käsitellään oikeudessa kolmisen viikkoa.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.