Cambridgen herttuatar Catherine täyttää 30 vuotta: Tällainen hän on

Cambridgen herttuatar Catherine täyttää tänään 30 vuotta. Tavallisesta tytöstä on kasvanut kuninkaallisen avioliiton myötä koko maailman seuraama tyylitaituri ja hyväntekijä.

Tammikuun 9. päivä 30 vuotta täyttävä Cambridgen herttuatar Catherine (o.s Middleton) on kulkenut pitkän tien tavallisesta tytöstä koko maailman tuntemaksi kuninkaalliseksi.

Kate Middleton syntyi vuonna 1982 Berkshiressä Carole ja Michael Middletonin perheeseen. Katella on kaksi sisarusta, 28-vuotias Pippa ja 24-vuotias James. Middletonin vanhemmat työskentelivät aiemmin ilmailualalla, mutta vuonna 1997 he perustivat oman Party Pieces -yrityksen, joka myy juhlatarvikkeita ja -koristeita. Yrittäjyyden myötä Middletoneista tuli miljonäärejä.

Vaikka Katea on lehdistössä kutsuttu tavalliseksi tytöksi, ei hänen taustansa tosiasiassa ole kovinkaan vaatimaton. Itse asiassa prinssi William ja Kate ovat jopa sukua toisilleen. Kaksikko on sotilas, diplomaatti ja Guernseyn kuvernööri Sir Thomas Leightonin kaukaisia jälkeläisiä. Leighton on Williamin ja Katen iso-isoisä, Williamilla 13 sukupolven, Katella 12 sukupolven takaa.

Katen ja Williamin rakkaustarina on kestänyt kahdeksan vuotta. Pari tapasi St. Andrewsin yliopistossa, jossa molemmat opiskelivat. Vuonna 2007 pari erosi, mutta vain hetkeksi. Eron huhutaan johtuneen siitä, ettei prinssi William huomioinut mielitiettyään tarpeeksi. Erillään olo kestikin vain muutaman viikon.

Kihloihin pari meni vuonna 2010. Nykyisissä kuvissa pariskunta hehkuukin täyttä rakkautta.

Puhtoinen tyylitaituri

Herttuatar on tunnettu myös tyylitajustaan. Kaunottaren asuvalintoja seurataan ympäri maailmaa. Katen hääpuvun suunnitteli Sarah Burton, ja kauniisti laskeutuva asu keräsi runsaasti kehuja. Sittemmin Kate on valittu useaan otteeseen maailman parhaiten pukeutuvien listalle. Kaikki eivät kuitenkaan ole täysin ihastuneita Katen vaatevalintoihin. Osa pitää häntä yllätyksettömänä ja varovaisena pukeutujana ja onpahan rääväsuuna tunnettu laulaja Kelly Osbournekin moittinut naista, sillä hänellä on tapana pitää samoja vaatteita useampaan otteeseen.

– Olen pahoillani, mutta jos itse tekisin samaa virkaa, käyttäisin vaatteita ainoastaan kerran, Osbourne moitti.

Kate on kiinnostunut muodista myös ammattimaisesti. Hän on opiskellut taidehistoriaa ja työskennellyt Jigsaw-vaateketjussa asusteiden sisäänostajan assistenttina.

Katen julkisuuskuva on tahraton. Sanotaan, että hänestä on mahdotonta repiä kohuotsikoita. Tyylikäs nainen taitaakin paitsi pukeutumisen, myös käytöstavat.

Lue myös:

MTV3/Helmi

Kuvat: Getty Images

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja