Budapestissä kohauttanut Jakob Ingebrigtsen avautui – MM-juoksujen taustalla "painajainen"

Maanantaiaamun Tulosruutu veti yhteen sunnuntaina päättyneiden Budapestin MM-kisojen viimeisen illan tapahtumat.

Miesten 5 000 metrillä MM-kultaa juossut Norjan Jakob Ingebrigtsen kertoi olleensa varsin heikossa kunnossa finaalia edeltäneen päivän aikana.

Ingebrigtsen löi sunnuntain loppukilpailun kiritaistelussa hopealle sijoittuneen espanjalaisen Mohamed Katirin ja saavutti uransa toisen maailmanmestaruuden.

Budapestin kisoissa 1 500 metrin alkuerissä koppavasti yleisöä kesken loppukirin villinnyt Ingebrigtsen oli viiden tonnin mestaruutensa jälkeen tavallista vaisumpi. Norjalaisella oli siihen syynsä.

– Sairastuminen (kesken kisojen) on painajainen. Toivottavasti en joudu enää samaan tilanteeseen, Ingebrigtsen kertoi NRK:lle.

– Oli pakko juosta optimaalinen kisa. Minua on huimannut koko päivän. En tuntenut oloani hyväksi lämmittelyssä, kuten en muutenkaan muutamien viime päivien aikana. Silloin on erityisen iso juttu ottaa voitto.

Tilannetta pahensi Budapestin viimeisen kisaillan helteisen kostea ilma. Ingebrigtsen oli kisaurakkansa päättymisen jälkeen uupunut.

– Yritin säästää energiaani loppuun, koska se oli ainoa tapa tänään. Se toimi aivan täydellisesti, Ingebrigtsen iloitsi.

Jakob Ingebrigtsenin ympärillä riitti kisojen aikana kohinaa. Välit Norjan joukkueen sisällä eivät olleet kunnossa, ja myös hänen isoveljensä Henrik osallistui riidan lietsontaan.

Lue myös:

    Uusimmat