Norjassa muhii ilmiriita: MM-tähti Jakob Ingebrigtsenin isoveli hyökkäsi maajoukkuetta vastaan

Tähtijuoksija Jakob Ingebrigtsenin MM-kisat eivät ole sujuneet norjalaisodotusten mukaisesti. 1 500 metrillä hopealle jätetyn juoksijan MM-reissu on kärsinyt sairastumisen ja perhekohun vuoksi. Ingebrigtsenin Henrik-veli hyökkäsi torstai-iltana Norjan maajoukkuetta vastaan.

– On selvää, että se on epäonnistunut täysin, itsekin MM-Budapestissä kisaava Henrik Ingebrigtsen viittasi Aftonbladetin mukaan Norjan maajoukkueen toimintaan torstai-iltana.

Kymmenen vuotta Jakobia vanhempi isoveli sysäsi suursuosikin epäonnistumisen täysin Norjan liiton niskaan. 

– Jos Jakobin kaltaisella huippu-urheilijalla ja kultasuosikilla on huonoin päivänsä koko vuoteen juuri MM-finaalissa, on selvää, ettei hänestä ole huolehdittu tarpeeksi hyvin, isoveli totesi 1 500 metrin yllätyslopputuloksesta.

Jakob Ingebrigtsen kertoi myöhemmin kärsineensä kurkkukivusta ennen tiistaina juostua 1 500 metrin MM-finaalia. Hän osallistui NRK:n mukaan 5000 metrin alkuerään torstaina kuumeisena. Juoksija selvitti tiensä loppukilpailuun. 

Ingebrigtsenin perheen ympärillä on pyörinyt mediasirkus MM-kisojen aikana, kun kansainvälinen lehdistö on revitellyt perheen välirikkoa otsikoissa. 

Ingebrigtsenien valmentajana toimineen Gjert-isän välit menivät taannoin poikki Jakobin kanssa. Gjert valmentaa tätä nykyä toista norjalaista, 1 500 metrillä aivan Jakobin kantaan MM-pronssia ottanutta Narve Gilje Nordåsia

– Koko tilanne sen asian ympärillä on johtanut tähän. Parasta Jakobin kannalta olisi ollut, että hänet olisi eristetty kokonaan, lukittu huoneeseen ja laitettu kuuntelemaan podcasteja. Sieltä hänet olisi kuljetettu vain edestakaisin harjoitus- ja kilpailuareenalle, Henrik Ingebrigtsen jatkoi. 

Norjan yleisurheiluliitosta vastattiin esitettyyn kritiikkiin.

– En oikein ymmärrä, Minun käsitykseni on, että asiat ovat toimineet hyvin. Tukijärjestelmä on tehnyt erittäin hyvää työtä, olen yllättynyt tästä, yleisurheiluliiton pääsihteeri Kjetil Hildeskor kommentoi VG:lle

Myös Henrik Ingebrigtsen osallistui 5 000 metrin alkuerään, mutta ei selvinnyt finaaliin. Maailmanmestaruus ratkaistaan sunnuntaina. 

Silja Kosonen manasi tekniikkavirheitä MM-finaalissa – korjausliikkeet osoittautuivat haastaviksi 2:43
Silja Kosonen manasi tekniikkavirheitä MM-finaalissa – korjausliikkeet osoittautuivat haastaviksi

Lue myös:

    Uusimmat