Brittilehti hehkuttaa erikoisia Suomi-kohteita: "Suomi on luotettava paras ystävä"

Brittilehdessä Suomea hehkutetaan perinteistä aurinkomatkaa paremmaksi lomakohteeksi. 

– Kaikista Pohjois-Euroopan maista Suomi ei välttämättä ole se prameileva setä tai tuhma pikkusisko, mutta Suomi on todellakin luotettava paras ystävä. Yleensä suuntaamme kesällä Espanjan rannikolle, mutta tosiassa eteläinen Suomi on se ihanteellisin paikka viettää kesälomaasi, brittilehti Daily Mail sanailee.

Daily Mail julkaisi nettisivuillaan pitkän artikkelin Suomesta upeana matkakohteena ja artikkeli nosti esille niin parhaat aktiviteettimahdollisuudet kuin sen, mitä Suomessa vieraillessaan kannattaa syödä.

– Jos pidät kalasta, Suomi on sinun paikkasi. Söin tuoretta ja herkullisinta savustettua lohta, mitä olen koskaan maistanut. Kalan kanssa tarjoiltiin yksinkertaisia, tuoreita lisukkeita kuten marjoja ja perunoita. Yksinkertainen yhdistelmä, mutta ruoka on maanlähestä ja tuoretta, ja se saa olosi energiseksi, toimittaja Rosie Gizauskas kirjoittaa.

Kajakkiretkiä ja marjastusta suositeltiin

Usein Suomea matkakohteena käsittelevät artikkelit pureutuvat Lapin tuntureiden ja revontulien eksoottiseen kauneuteen, mutta Daily Mail nosti esille muita reissukohteita: Mikkelin, Puumalan ja Savonlinnan.

Artikkeli suositteli viettämään Suomessa aikaa erityisesti luonnon helmassa:  esimerkiksi kajakkiretkellä Saimaalla tai patikoimalla Linnansaaren kansallispuistossa.

– Ei ole mitään parempaa kuin suomalainen kesäilta järven rannalla oluen kera, artikkelissa todetaan.

Myös marjastusta suositeltiin, mutta esille ei nostettu perisuomalaista mustikoiden poimintaa.

– Suomessa voit myös poimia marjoja. Poimi mehukkaimmat mansikat heinäkuussa ja vadelmat elokuussa. Selälle käyvää puuhaa, mutta lopussa odottaa herkullinen palkinto, brittijulkaisussa kerrottiin.

Lue täältä kokonaisuudessaan, missä kaikkialla Daily Mailin toimittaja vieraili Suomi-reissullaan.

Lue myös:

    Uusimmat