Brittilehteenkin haastateltu suomalaisäiti MTV:lle: Imetän lapsiani kymmenvuotiaiksi!

Suomalaissyntyinen Miira Dawson aikoo imettää lapsiaan vielä vuosia.

Miira Dawsonin rinnoilla käy kuhina: toista rintaa imee viisivuotias Tara-tyttö ja toista kaksivuotias Ray Lee -poika. Brittijulkaisu Daily Mailin videolla suomalaissyntyinen Dawson kertoo, kuinka päätyi imettämään näinkin pitkään.

– Minä näen, että imetettynä lapsi voi kehittyä täyteen potentiaaliinsa.

Dawsonin perheestä kertova juttu on kerännyt huiman joukon kommentteja – eikä pelkästään positiivisia.

– Eivät minua kommentit haittaa, ihmisillä nyt on aina mielipide joka asiasta ja minulle tärkeintä on se, mitä me omassa perheessämme ajattelemme asiasta, Dawson kertoo MTV Lifestylelle.

Tiedenaisesta imetyksen puolestapuhujaksi

Ennen lapsia 36-vuotias Dawson vaikutti tiedemaailmassa. Hän muutti Lontooseen 90-luvun lopussa opiskelemaan ekologiaa ja eliökunnan monimuotoisuutta. Opinnot veivät mukanaan: tohtoriksi Dawson valmistui aiheenaan karikkeen prosessointi.

Ensimmäisen lapsen synnyttyä Dawson kuitenkin jäi kotiin. Pitkälle imetykselle hänellä on tieteelliset perusteet. Omat lapset ovat hänen mukaansa hyvin terveitä ja älykkäitä. 

– Meidän lajillemme on luonnollista imettää lapsia jopa kahdeksaan ikävuoteen saakka.

Imetyksestä innostunut äiti on lasten synnyttyä myös opiskellut imetystukihenkilöksi. Julkkisten imetyskuvakampanjointia hän pitää hienona juttuna.

– Miksi et olisi ylpeä imettämisestä, oma vartalo antaa ruokaa toiselle, aivan mahtava suoritus, siitä pitääkin olla ylpeä!

Daily Mailin artikkelissa epätarkkuuksia

Daily Mail löysi Dawsonin journalismiopiskelijan kautta, joka teki graduaan imetyksestä. Tämä oli kirjoittanut Miira Dawsonista ja hänen lapsistaan artikkelin The Tab -julkaisuun.

– Taran lehteen laittaminen oli ainut asia, mitä mietin kovin tarkkaan. Mietin, että kiusataankohan Taraa koulussa, mutta en usko. Hän on tosi suosittu ja hänen ystävänsä tietävät asiasta jo kuitenkin, Dawson kertoo.

Artikkelin kuviin ja videoon Dawson on tyytyväinen, vaikka Daily Mailin nettijutussa olikin joitain epätarkkuuksia. Toisin kuin jutussa esimerkiksi väitetään, Dawsonin mies ei hänen mukaansa ole koskaan puuttunut imetykseen. 

– Mies ei ole koskaan sanonut, että minun pitäisi lopettaa imetystä. Näkeehän hän sen edut itsekin. 

Viisivuotias Tara imee rintaa edelleen kolmesti päivässä, useimmiten yhtä aikaa veljensä kanssa. Perheessä aiotaan jatkaa imetystä pitkään, vaikka siihen asti, kunnes lapset ovat kymmenvuotiaita. 

– Jatkamme juuri niin kauan kuin se sopii molemmille osapuolille.  

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja