Brassihyökkääjä heräsi aamulla kamalaan havaintoon – miehellä ei ollut aavistustakaan, mistä oli kyse: "Olisin voinut kuolla"

Kreikan jalkapallon pääsarjaseura PAOKissa pelaava brasilialaishyökkääjä Léo Jabá, 21, on avautunut vuodenvaihteessa kokemistaan kauhunhetkistä, jotka iskivät kavalasti.

Jabálta leikattiin viime vuonna oikea polvi. Kaksi kuukautta tämän jälkeen hän koki vakavia komplikaatioita.

Jabá kärsi kovista polvikivuista ja korkeasta kuumeesta, eikä tilanteesta yllättyneellä hyökkääjällä ollut aavistustakaan, mistä oli kyse.

– Olin mennyt illalla normaalisti nukkumaan, mutta heräsin kipuun enkä pystynyt liikkumaan, Jabá kertoi brasilialaislehti Globon mukaan.

Seuran väki pelästyi ja kysyi pelaajaltaan, mikä hänellä oli mennyt pieleen, koska ei eivät uskoneet, että kipu tuli tyhjästä. Lopulta selvisi, että Jabán elimistössä myllersi kokkibakteeri staphylococcus aureus. 

– Minulla oli hyvin vakava sairaalabakteeri. Olisin voinut kuolla.

40–41-asteinen kuume jylläsi päivien ajan, eikä hyökkääjä pystynyt liikuttamaan polveaan. Myös hänen äitinsä oli lohduton.

– Vietin 10 päivää nukkuen sairaalassa ottaen lääkettä suoniini. Se oli vaikeaa aikaa, kukaan ei odottanut sellaista, Jabá kuvaili.

Jabá kertoo menettäneensä painoaankin 10 kiloa. Kotiin takaisin päästyäänkin hän jatkoi vielä lääkkeen ottamista 10 päivän ajan.

– Luojan kiitos kaikki on nyt kunnossa ja olen toipunut.

Jabá on edustanut PAOKia vuodesta 2018. Hän pelasi vuosina 2016–17 myös Brasilian alle 20-vuotiaiden maajoukkueessa 11 ottelussa.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja