Bottakselle linjattiin tavoite: Kolmas sija on minimi

Williams-auton suorituskyvystä vastaava johtaja Rob Smedley odottaa Valtteri Bottaksen taistelevan Venäjän GP:ssä Mercedes-kuljettajia vastaan jopa voitosta.

Williams on osoittanut Sotshin radalla lähes Mercedes-autojen veroista vauhtia.

- Perjantain harjoitusten jälkeen sanoin tallimme väelle, että kun kisavauhti lasketaan polttoainekorjauksilla ja otetaan huomioon, että emme rasita moottoria paljonkaan perjantaisin, niin tämä oli meiltä ehdottomasti kauden kilpailukykyisin perjantai. Eilen olimme aivan Mercedeksen vauhdissa pienellä polttoainemäärällä. Toivottavasti niin on myös raskaalla polttoainekuormalla. Jos niin tapahtuu, tavoittelemme sitä täysillä alusta lähtien. Kolmas on toivottavasti minimitulos, Smedley linjasi MTV Sportin haastattelussa.

Aika-ajossa kolmanneksi sijoittuneelle Bottakselle sattui pieni virhe viimeisellä aika-ajokierroksella, mutta Smedleyn mielestä oli aivan oikein, että Bottas meni äärirajoille hakiessaan paalupaikkaa.

- Hänen olisi pitänyt pystyä uskomattomaan kierrokseen saadakseen paalupaikan. Pääsemme lähemmäksi ja lähemmäksi sitä, mikä on rohkaisevaa. Hän oli jo pitkälti varmistanut kolmannen sijan ja teki sen jälkeen täysin oikein. Hän haki sitä viimeisellä yrityksellään. Hän oli nopeampi ensimmäisellä ja toisella sektorilla. Sitten renkaat antoivat hieman periksi ja hän menetti hieman aikaa sitten viimeisellä sektorilla, Smedley  kertasi Bottaksen aika-ajosuoritusta.

Smedley oli mielissään, että Bottas pystyi ainakin kahden sektorin ajan haastamaan Mersut.

- Se oli meille mahtava aika-ajo, kun pystyimme taistelemaan Mercedeksen kanssa. He ovat tällä hetkellä mittatikku F1:ssä ja me olimme yhtä nopeita.

Venäjän GP suorana MTV Maxilla ja Katsomo.fissä kello 13.50 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat