Boston-tähti teki historiallisen ratkaisun – ylistetty Tuukka Rask jo ennätyksen kintaalla

Brad Marchand viimeisteli Boston Bruinsin historian nopeimman jatkoerämaalin jääkiekon NHL:n pudotuspeleissä, kun Washington Capitals kaatui lukemin 4–3. Bruinsin veräjää vartioinut Tuukka Rask sai kehuja.

Bruins oli hävinnyt ottelusarjan ensimmäisen kohtaamisen ja oli tukalassa tilanteessa toisessakin taistossa. Taylor Hall onnistui kuitenkin runnomaan 3–3-tasoituksen maalinedusruuhkasta vajaat kolme minuuttia ennen varsinaisen peliajan päättymistä.

Jatkoerä ehti vanhentua vain 39 sekuntia, kun Bruins-tähti Brad Marchand puolestaan ratkaisi ottelun ja tasoitti pudotuspelisarjan voitot 1–1:een. Marchandin lämäämä osuma oli Bruinsin seurahistorian nopein jatkoerämaali NHL:n pudotuspeleissä. Aiemmin seuraennätystä piti 40 sekunnissa vuoden 1970 finaaleissa iskenyt Bobby Orr.

36 torjuntaa Boston-maalilla kirjauttanut Tuukka Rask otti jo uransa 52. voiton NHL:n pudotuspeleissä, kun vyöllä on kaikkiaan 95 playoff-ottelua. Raskia enemmän voittoja Bostonin maalilla on historian saatossa torjunut vain Gerry Cheevers (53), mutta kanadalaisen seuraennätys on enää yhden voiton päässä.

Bostonin päävalmentaja Bruce Cassidy kehui ottelun jälkeen Raskin pelanneen hvyvin ja ottaneen lukuisia upeita torjuntoja.

– Hän antoi meille mahdollisuuden voittaa, Cassidy sanoi.

Lue myös:

    Uusimmat