Bosen näkemys lisätyn todellisuuden laseista: ääni keskiössä

Laadukkaista kuulokkeista ja kaiuttimista tuttu Bose aikoo tehdä uuden aluevaltauksen omalla tyylillään. SXSW-tapahtumassa Bose on esitellyt tulevaisuuden suunnitelmia, joihin kuuluu omat lisätyn todellisuuden älylasit. Bose kertoi AR-alustastaan myös tiedotteessaan. Asiasta uutisoi muun muassa Cnet.

Normaalisti älylaseissa lisätty todellisuus on ajateltu näkökenttään lisättynä materiaalina. Bosella on kuitenkin omanlainen tapa lähestyä lisättyä todellisuutta. Bose tuo nimittäin keskiöön äänen.

Ympäristön havainnoinnissa Bosen prototyyppilasit eivät hyödynnä kameroita tai sensoreita, vaan pään liikkeitä tai GPS:ää. Lasit saattavat kertoa esimerkiksi tietoja nähtävyyksistä, ohjeita eri paikkoihin tai ravintolasuosituksia. Pään liikkeiden avulla voi myös esimerkiksi vaihtaa musiikkikappaletta.

Bose on julkaissut kehittäjille työkaluja Bose AR -alustalle ja aikoo sijoittaa 50 miljoonaa dollaria eli reilut 40 miljoonaa euroa yrityksiin, jotka tulevat kehittämään sovelluksia ja palveluita Bosen AR-laseille. Ne tulevat tukemaan ääniohjauspalveluista Google Assistantia ja Applen Siriä. Äänipainotteisen lisätyn todellisuuden alustan ansiosta Bose AR ei rajoitu vain älylaseihin, vaan sen voi sijoittaa myös esimerkiksi kuulokkeisiin.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja