Boris Johnsonin koominen "toimittajapako" tallentui videolle

Toimittajat jäivät nuolemaan näppejään: Boris Johnsonin koominen pako tallentui kameralle 0:17
Katso Boris Johnsonin "pako" videolta.

Britanniassa Boris Johnsonin kotitalon ulkopuolella toimittajat eivät saaneet tiistaina haluamaansa, kun entinen pääministeri huristi vanhalla Toyotallaan toimittajalauman ohitse eikä vastannut median kysymyksiin. 

Englannin keskiosassa Oxfordshiressa toimittajat yrittivät kysyä Johnsonilta kommenttia siitä, oliko hän johtanut parlamenttia harhaan. 

Näkyvä konservatiivihahmo Johnson erosi perjantaina parlamentista sen jälkeen, kun parlamentin komitea totesi Johnsonin johtaneen parlamenttia harhaan niin sanotun partygaten aikana. 

Johnson joutui juhlakohuun järjestettyään pääministerin virka-asunnolla juhlia samaan aikaan, kun Britanniassa oli voimassa tiukat kokoontumisrajoitukset korona-aikana. 

Johnson on kommentoinut eroamistaan vain tiedotteella. 

Tuhannen sanan lausunnossaan Johnson hyökkäsi muun muassa nykyistä pääministeriä Rishi Sunakia vastaan ja syytti häntä verojen nostamisesta, liian vähäisestä konservatiivisuudesta ja epäonnistumisesta Brexitin toimeenpanossa. 

– Pieni ihmisjoukko ajaa minut ulos, ilman todisteita väitteidensä tueksi ja ilman konservatiivipuolueen jäsenten, saati laajemman äänestäjäkunnan hyväksyntää, Johnson totesi lausunnossaan.

Uutistoimisto Reuters kertoo, että Johnsonin erolausunto on jakanut entisestään kärkikonservatiiveja ja vähentänyt Johnsonin mahdollisuuksia palata politiikkaan ennen vuoden 2024 vaaleja. 

Yhdeksän kuukautta sitten Johnson erosi pääministerin paikalta, kun hän sai sakot itse säätämiensä koronasääntöjen rikkomisesta. 

Tämänkin jälkeen brittipolitiikassa on riittänyt laineita, kun Liz Truss erosi pääministerin paikalta oltuaan noin kuusi viikkoa tehtävässä. 

Sittemmin tehtävään valittiin Rishi Sunak. 

Lue myös:

    Uusimmat