Hollannissa poliisi otti kiinni "Boris Johnsonin" – väärennetty ajokortti oli voimassa vuoteen 3000

Hollannissa poliisi on ottanut kiinni miehen, jolla oli mukanaan Britannian entisen pääministerin Boris Johnsonin nimellä ja kuvalla varustettu ajokortti. Kortti oli "myönnetty" vuonna 2019, ja se oli voimassa vuoteen 3000 saakka.

Poliisin edustaja Thijs Damstra kertoi maanantaina, että mies tuli poliisin tietoon, kun poliisi selvitti mahdollista rattijuopumustapausta Groningenin kaupungissa hieman puolenyön jälkeen sunnuntaina.

Auto oli törmännyt pylvääseen ja hylätty niille sijoilleen. Poliisille oli myöhemmin kerrottu kuljettajan oleilevan lähellä törmäyspaikkaa.

Damstra sanoi uutistoimisto AFP:lle, ettei mies ollut saanut kerrottua nimeään poliisille ja ettei tämä ollut suostunut puhalluskokeeseen. 35-vuotias mies otettiin kiinni, ja hänen autonsa tutkittiin. Väärennetty, väitetysti Boris Johnsonille kuuluva ukrainalainen ajokortti löytyi autosta.

Poliisi ei osannut sanoa, missä väärennetty asiakirja on tehty. Hollannin yleisradioyhtiön NOS:n toimittaja ja entinen Venäjän-kirjeenvaihtaja Kysia Hekster kertoo NOS:n julkaisemassa tviitissään, että väärennettyjä asiakirjoja voi ostaa turistikaupoista Ukrainasta ja että hänelläkin on vastaavat muun muassa Saksan entisestä liittokanslerista Angela Merkelistä ja Ukrainan presidentistä Volodymyr Zelenskyistä.


Lue myös:

    Uusimmat