BMW-pomolta tiukka viesti kilpailijoille: "Jos sinä et myy polttomoottoriautoja, joku muu myy"

Näin mehukkaalta kuulostaa BMW M4 Competition 0:41
BMW:llä uskotaan, että polttomoottoriautoille riittää ostajia tulevaisuudessakin. Videolla mehukkaan kuuloinen M4 Competition.

BMW:n toimitusjohtaja ei kannata polttomoottoriautojen tuotannon alasajoa.

BMW:n toimitusjohtajan Oliver Zipsen mielestä autovalmistajien ei pitäisi keskittyä ainoastaan sähköautoihin. Zipse sanoo, että polttomoottoriautoille riittää yhä markkinoita.

– Jos joku ei jostakin syystä voi ostaa sähköautoa, mutta kuitenkin tarvitsee auton, ehdotatko, että hän jatkaa vanhalla autollaan ikuisesti? Jos sinä et enää myy polttomoottoriautoja, joku muu myy, sanoo Zipse uutistoimisto Reutersin mukaan.

Zipsen mukaan siirtymä sähköautoihin on lisännyt autonvalmistajien riippuvuutta vain muutamasta maasta. Hän korostaa, että akkuihin tarvittavien raaka-aineiden tarjonta on pitkälti Kiinan hallussa.

Zipse tunnetaan jo ennestään polttomoottoriautoille kaavailtujen myyntikieltojen vastustajana. Hänen mielestään sähköautojen latausinfra on liian harva, ja niiden hinta liian korkea.

Zipse on myös huolissaan edustamansa teollisuusalan kannattavuudesta energian ja raaka-aineiden hintojen noustessa. Hän arvelee, että huippu on jo saavutettu ja jossakin vaiheessa niiden hinnat laskevat, mutta eivät palaa enää entiselle tasolleen.

Lukuisat autonvalmistajat ovat kertoneet keskittyvänsä tulevaisuudessa ainoastaan sähköautojen valmistamiseen, Saksassa etunenässä maan suurin autonvalmistaja Volkswagen-konserni. Viimeksi Ford kertoi, että sen Euroopan-mallistossa on vain täyssähköautoja vuoteen 2030 mennessä.

Lue myös:

    Uusimmat