BMW kutsuu takaisin seitsemän Toyota Supraa – kyllä, luit aivan oikein

2:39
Teknavin toimittaja pääsi ajamaan Harjun erikoiskokeen uudella Toyota Supralla.

Toyota Supran kuljettajan turvavyöstä on löytynyt valmistusvirhe, joka voi aiheuttaa vaaran onnettomuuden sattuessa.

Yhdysvaltain liikenneturvallisuusviranomaiset ovat ilmoittaneet, että seitsemän uutta Toyota GR Supraa kutsutaan takaisin korjauksiin.

Takaisinkutsun syynä on mahdollinen vaara kuljettajan turvavyössä, mikä on seurausta puutteellisesta hitsauksesta.

Viranomaisten mukaan turvavyön kiinnikkeet voivat vaurioitua "riittävän voimakkaassa kolarissa", jolloin ne eivät välttämättä pidä kuljettajaa paikoillaan suunnitellusti.

Ihan peruskauraa siis. Takaisinkutsut tuntuvat olevan nykyään enemmän sääntö kuin poikkeus. Tämä ei kuitenkaan ole seurausta autojen laadun huonontumisesta, vaan yksinkertaisesti siitä, että nykyisin autojen mahdollisia valmistusvikoja on mahdollista jäljittää jälkikäteenkin tehokkaammin ja tarkemmin kuin koskaan.

Poikkeuksellisen tästä takaisinkutsusta tekee kuitenkin se, että vaikka kyseessä on Toyota-merkkinen auto, takaisinkutsu on peräisin BMW:ltä.

Toyota Supra on nimittäin japanilais-saksalaisen yhteistyön hedelmä, ja sitä valmistetaan Magna Steyrin tehtaalla Itävallassa. Samoilta linjastoilta pukataan ylös myös BMW-merkkisiä autoja.

Supra on pohjimmiltaan BMW Z4, ja ilmeisesti niin suuri osa osista on baijerilaisvalmistajan, että he hoitavat myös takaisinkutsut.

Lähde: Jalopnik, NHTSA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja