Blind Channel villitsi loppuunmyydyn Allas Sea Poolin – näin bändi kuvaili tunnelmiaan backstagella: "Tämä on hirveä apinalauma"

7:27
Miten Blind Channel rentoutuu, entä minkälaisia kommelluksia keikoilla on sattunut? Katso videolta koko bändin haastattelu ja kurkista backstagelle!

Blind Channel esiintyi viime viikonloppuna Allas Sea Poolilla neljä kertaa. MTV Uutiset tapasi bändin sunnuntaina ennen päivän keikkoja.

– Nyt ne keskisormet ylös!

Laulaja Joel Hokan käskystä yli tuhat sormea kohoaa kohti taivasta.

Uuden musiikin kilpailun kautta kuuluisuuteen ponnahtanut Blind Channel on soittamassa hitiksi noussutta Dark Side -kappalettaan Allas Sea Poolilla. Yleisön kiljunta ja mylvintä kuvastavat bändin nykyistä suosiota.

Suosio on tuonut mukanaan monia uusia asioita, joihin tottua. Kiertuemanageri Santeri Koppelon mukaan turvajärjestelyjä, kuten keikkapaikalle saapumista, on pitänyt miettiä tarkkaan. Tämä ei selkeästi ole liioiteltua, sillä laulaja Niko Vilhelm kertoo hotellilla olleen fanien toimesta ”jonkinlainen meet and greet käynnissä”.

– Ei siinä mitään pahaa, jos porukka haluaa tulla tervehtimään, me sanotaan aina moi, kitaristi Joonas Porko huomauttaa.

”Anteeksi mitkä?”

Blind Channelin piti alun perin esiintyä Altaalla kerran lauantaina ja toisen kerran sunnuntaina. Uudet koronarajoitukset muuttivat suunnitelmia ja pakottivat bändin valitsemaan keikkojen perumisen tai yleisömäärän jakamisen välillä.

– Sehän meitä ei ollenkaan haittaa, Joonas kertoo viitaten keikkamäärän tuplaantumiseen.

Perjantain Kouvolan keikka mukaan laskettuna viimeisen 48 tunnin aikana on siis soitettu kolme keikkaa ja vielä kaksi on edessä. Miten yöunet? 

– Anteeksi mitkä? Niko vastaa vitsaillen.

– No sanotaanko, että ei tuossa hirveenä kerennyt nukkumaan, mutta nuorena jaksaa, Joonas kuvailee.

Miehet kertovat rentoutuvansa keikkarupeamansa keskellä muun muassa saunomalla ja painimalla. Bändin basisti Olli Matela on heidän sanojensa mukaan kruunattu ”bändin palautujaksi”, joten hän on oikea henkilö vastaamaan kysymyksiin bändin rentoutumiseen liittyen.

– No ei se kyllä hyvältä näytä tässä tilanteessa, Olli tiivistää.

Hänen mukaansa palautuminen tapahtuu kuten ennenkin: ruoan ja riittävän nesteytyksen voimalla.

– Alkoholia me ei juoda koskaan ennen keikkaa, paitsi just ennen keikkaa. Tämän haastattelun jälkeen on kymmenen minuuttia keikkaan, niin silloin saa korkata se, joka haluaa, Niko kertoo.

”Tämä on hirveä apinalauma”

Kahdeksan vuotta yhdessä soittanut bändi on hioutunut tiiviisti yhteen. Osa kuusikosta on ollut ystäviä jo lapsuudesta lähtien.

– Parasta tätä on tehdä parhaiden ystävien kanssa. Koko crew ja kaikki ovat hyviä ystäviä, niin mikäs sen parempaa, Joonas sanoo.

Videolla näkyy, kuinka kesken haastattelun bändin rumpali Tommi Lalli ilmaantuu kuuntelemaan Joelin, Nikon ja Joonaksen vastauksia. Naurun määrästä päätellen vähäiset yöunet ja tiivis yhdessä olo eivät ole vaikuttaneet nuorten miesten väleihin negatiivisesti.

Joonas kehottaakin Tommia kertomaan tarkemmin bändin ryhmädynamiikasta.

– Kyllähän tämä on hirveä apinalauma, mutta onhan meillä hauskaa, Tommi tiivistää.

”Apinalaumalle” on sattunutkin lukuisia kommelluksia kesän aikana. Muun muassa basisti Olli unohti soittimensa auton katolle ja bändi jäi jumiin Maarianhaminaan.

– Se on hauskaa, että mikään ei ole oikeasti muuttunut. Samanlaista toilailua se on ollut aina, että bassot jäävät katolle tai ollaan väärässä satamassa tai väärällä lentokentällä, Niko kertoo.

Hysteeristä fanitusta ulkomailla asti

Blind Channelin fanitus ei jää vain Suomeen. Bändi on tähtäämässä kovaa vauhtia ulkomaille kansainvälisen levysopimuksen ja Yhdysvaltojen keikkamyyntisopimuksen kanssa. Alkuvuodesta kuusikko lähtee kiertämään Eurooppaa Eskimo Callboyn kanssa.

Niko ja Joel vierailivat aiemmin tässä kuussa tapaamassa bändin uuttaa tiimiä Saksan Sonylla.

– Siellä on sellainen iso Sonyn toimistotalo, niin siinä kadulla oli meidän faneja. Selvästi ulottuu sinne asti jopa se hysteerinen fanitus, Niko kuvailee reissua. 

Bändille satelee päivittäin satoja yhteydenottoja sosiaalisessa mediassa. Ne pitävät sisällään muun muassa treffipyyntöjä, kiitoksia musiikin teosta ja myös törkyä.

Somessa tulevien viestien lisäksi bändille lähetetään kirjeitä ja erilaisia paketteja.

– Meidän manageri suuttui yksi päivä meille ja huusi meille, että ”mä joudun joka päivä juoksemaan postissa hakemassa joitakin laatikoita teille, että nyt sanotte teidän faneille, että lopettaa sen”, Niko nauraa.

– Pistäkää tulemaan, managerille kardiota, hän lisää. 

”Me tehdään mitä me halutaan”

Bändi julkaisi reilu viikko sitten uuden sinkun nimeltä Balboa. Kappaleen nimi viittaa Rocky Balboa -hahmoon ja Sylvester Stallonen uraan, johon yhtye kertoo samaistuvansa.

– Meitä ärsytti, että jengi ei hoksaa, miten paljon meitä on painettu alas ja edelleen painetaan alas, Niko avaa.

Hänen mukaansa ”99 juttua menee ihan päin helvettiä, että yksi onnistuu”.

– Me haluttiin tehdä altavastaajien soundtrack ja nimetä se Balboaksi, Joel tiivistää.

Balboa edustaa musiikillisesti raskaampaa tyyliä kuin Dark side. Bändi ei ole huolestunut uusien fanien mahdollisesta katoamisesta kappaleen myötä.

– Me ollaan aina oltu silleen, että me tehdään mitä me halutaan. Meille on oikeasti ihan v**tun sama, että mitä jotkut vanhat fanit… Lähtevätkö ne menemään. Diggaa jos diggaa, Joel sanoo suoraan.

– Jos ei tykkää Balboasta, niin voi kuunnella loppuelämän sitä Dark sidea. Se käy meille varsin hyvin, Niko naurahtaa.

Uudella albumilla bändin ”isoin biisi”

Kolmikko kertoo uuden albumin tulevan julki ensi vuoden puolella. 

– On muuten pikkasen kova albumi, Niko virnistää.

Joel paljastaa, että levyllä kuullaan mahdollisesti bändin lisäksi myös ”siistiä vierasta”.

– Monipuolinen tekele ja ylivoimaisesti meidän paras albumi, joka ollaan koskaan tehty, hän tiivistää.

Joonas kertoo levyllä olevan tietty julkaisematon kappale, jolle odotetaan suurta menestystä.

– Väitän, että siitä tulee Blind Channelin isoin biisi. Kuulette myöhemmin.

Kurkista ylhäällä olevalta videolta Blind Channelin keikan tunnelmiin ja kuuntele, miltä uusi kappale kuulostaa livenä!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja