Billie Eilish kehottaa kiitospäivää viettäviä ihmisiä pidättäytymään kalkkunan syömisestä: "Tiedän, että perinteitä on vaikea muuttaa..."

Billie Eilish kehottaa ihmisiä jättämään kalkkunan syömisen kiitospäivänä.

Yhdysvalloissa ja Kanadassa vietettiin torstaina kiitospäivää, jonka yhtenä keskeisimpänä perinteenä on kalkkunan syöminen. Yhdysvaltalaisartisti Billie Eilish otti kantaa kyseiseen perinteeseen kehottamalla ihmisiä jättämään kalkkunan syömisen.

Eilish postasi Instagramin Tarinat-osioon kuvan, jossa hän pitelee sylissään elävää kalkkunaa.

– Kalkkunat ovat yksiä maailman lempeimmistä olennoista ja 46 miljoonaa niistä tapetaan joka kiitospäivä, laulaja kirjoittaa.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen tästä.

– Tiedän, että perinteitä on vaikea muuttaa, mutta pitäkää tämä mielessä, hän jatkaa.

Eilish on noudattanut vegaanista ruokavaliota jo vuosia. Hän kertoi toukokuussa British Voguen videolla syistä, jotka vaikuttivat hänen päätökseensä jättää eläinperäinen ruoka.

– Opin meijeriteollisuudesta ja lihateollisuudesta, josta tiesin jo, mutta tiedäthän, kun tiedät tällaisesta asiasta ja näet sen, on todella vaikeaa palata takaisin, hän sanoo.

Hän jatkaa kertomalla, että monet hänen ystävänsä käyttävät eläinperäisiä tuotteita, eikä hän halua kertoa kenellekään, miten heidän tulisi toimia.

– En vain itse voi jatkaa elämääni tietäen eläinmaailmassa tapahtuvista asioista ilman, että tekisin asian eteen mitään, hän toteaa.

Eilishin vuonna 2019 julkaistu esikoisalbumi When We All Fall Asleep, Where Do We Go? nousi listaykköseksi peräti 21 maassa. Vain 19-vuotias artisti on kahminut uransa aikana kymmeniä palkintoja.

Lue myös:

    Uusimmat