"Bidenin virkaanastujaispäivä on iso riski terrori-iskulle", arvioi suomalaistutkija – Yhdysvaltojen mellakoiden pelätään pahenevan entisestään

7:48
Annala uskoo, että Trump välttää virkarikostuomion – katso koko haastattelu videolta!

Yhdysvalloissa tullaan näkemään pahoja mellakoita tulevan presidentin Joe Bidenin virkaanastujaispäivänä ja jo sitä ennen, arvioi Ulkopoliittisen instituutin vieraileva tutkija Maria Annala.

Joe Biden vannoo virkavalansa ensi keskiviikkona 20. tammikuuta.

MTV:n Uutisaamussa vieraillut Annala arvioi, että tilanne on vaarallinen jo tulevan viikonlopun aikana, kun ihmisillä on enemmän vapaa-aikaa.

Useita ihmisiä kuoli ja loukkaantui, kun väistyvän presidentin Donald Trumpin tukijat tunkeutuivat Yhdysvaltain kongressirakennukseen pääkaupungissa Washingtonissa viime viikolla.

– Pelkään ehkä jotain vielä pahempaakin, kuin mitä Capitolissa nähtiin. Siellähän pommit eivät räjähtäneet, ja polttopullot olivat mukana, mutta niitä ei heitetty, Annala sanoo.

Juttu jatkuu kuvan jälkeen.

"Virkaanastujaispäivänä iso riski pommi-iskulle tai joukkoampumiselle"

Annala ennakoi, että mellakoitsijat kerääntyvät viikonlopun aikana osavaltioiden pääkaupunkeihin, jos Yhdysvaltojen pääkaupunkia Washingtonia suojataan riittävästi.

– Voi olla, että silloin tulee isoja väkijoukkoja ja riehumisia (osavaltioiden pääkaupungeissa), Annala kommentoi Uutisaamussa.

Erityinen riski kohdistuu Annalan mukaan kuitenkin ensi viikon keskiviikkoon, jolloin Joe Biden astuu virkaan.

– Virkaanastujaispäivä on mielestäni iso riski kotimaiselle terrori-iskulle Washington D.C:hen. Pommi-iskulle tai joukkoampumiselle. Mielestäni on iso vaara, että jotain tällaista vielä nähdään, hän arvelee.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja