Edustajainhuoneen turvallisuusmääräyksiä kiristetään USA:ssa: Metallinpaljastimista kieltäytyville edustajille sakot

1:47
Katso yllä oleva video: Edustajainhuoneen enemmistö puolsi Trumpin virkasyytettä.

Metallinpaljastimista kieltäytyvät Yhdysvaltain edustajainhuoneen jäsenet joutuvat jatkossa maksamaan sakkoja, sanoo edustajainhuoneen puhemies Nancy Pelosi.

Ensimmäisestä rikkomuksesta edustaja joutuu maksamaan 5  000 dollarin sakon ja toisesta 10  000 dollarin sakon, Pelosi kertoo.

Sakot peritään suoraan edustajien palkoista.

Pelosin mukaan sakkopäätös on surullinen mutta välttämätön askel edustajainhuoneen turvallisuuden varmistamiseksi.

Yhdysvaltain kongressin turvatoimia on kiristetty tuntuvasti sen jälkeen kun presidentti Donald Trumpin kannattajat tunkeutuivat viime viikolla väkivaltaisesti kongressin rakennukseen Washingtonissa.

Kongressiin sisään tulevat henkilöt on aiemminkin tarkastettu metallinpaljastimilla, mutta kongressiedustajat ovat voineet kiertää tarkastukset, jos heillä on ollut esillä kongressin rintamerkki.

Viime viikon mellakoiden jälkeen metallinpaljastimilla tehtävät tarkastukset määrättiin pakollisiksi myös edustajainhuoneen jäsenille.

Monet republikaaniedustajat ovat kuitenkin kulkeneet metallinpaljastimien lävitse piittaamatta paljastimien hälytysäänistä.

Republikaaniedustaja Lauren Boebert joutui keskiviikkona konfliktiin poliisin kanssa, kun hän ei suostunut antamaan laukkuaan poliisin tarkastettavaksi sen jälkeen kun metallinpaljastin hälytti hänen tarkastuksensa yhteydessä.

Pelosin mukaan on valitettavaa, että monet republikaaniedustajista eivät ole kunnioittaneet kongressin uusia turvallisuusmääräyksiä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja