Suomalaistutkija arvelee Trumpin välttyvän virkarikostuomiolta – "Puolueen julma matematiikka on, että äänestäjiä ei ole varaa suututtaa"

7:48
Katso video: Näin Trump yrittää nyt estää virkasyytteen läpimenon senaatissa!

Ulkopoliittisen instituutin vieraileva tutkija Maria Annala arvelee, että Yhdysvaltain väistyvä presidentti Donald Trump välttyy senaatissa virkarikostuomiolta.

Edustajainhuoneen enemmistö puolsi Trumpin virkarikossyytettä, mutta viraltapano edellyttää langettavaa tuomiota myös senaatin virkarikosoikeudenkäynnissä.

Virkasyytettä puolsi demokraattien lisäksi kymmenen republikaania.

Annala arvioi, että republikaanit ajattelevat enemmän puolueen tulevaisuutta.

– Epäilen, että hän ei saa tuomiota. Se on mahdollista, että hän saa, mutta republikaaneilla ei ole varaa menettää äänestäjiä, joita Trump on tuonut puolueelle tai jotka ovat jo olleet puolueen äänestäjiä, mutta valinneet Trumpin puolen tässä meneillään olevassa konfliktissa.

Annalan mukaan republikaanipuolueella kestäisi pitkään saada uusia kannattajia Trumpin tukijoiden tilalle.

– Puolueen julma matematiikka on se, että jos he (republikaanit) nyt suututtavat Trumpin äänestäjät, menee useampi vaalikausi ennen kuin he saisivat jostain muualta korvaavia äänestäjiä. Se ei ole mikään nopea temppu.

– Heille parempi pikavoitto olisi onnistua tavalla tai toisella pitämään Trumpin kannattajat oman puolueen leirissä ja siihen virkasyytteen hyväksyminen senaatissa olisi tosi huono juttu.

Katso video: Näin Trump yrittää nyt estää virkasyytteen läpimenon senaatissa!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja