Biden alasammutuista kohteista: Emme tiedä vielä, mitä ne olivat

Yhdysvaltain presidentti Joe Biden piti tiedotustilaisuuden kolmesta alasammutusta, tunnistamattomista lentävistä kohteista. 

Tiedotustilaisuudessa Biden sanoi, ettei vielä ole tarkkaa tietoa siitä, mitä kohteet olivat. Sen Biden kuitenkin sanoi, että viitteitä Yhdysvaltojen vakoilemiseen ei ollut.

Biden lisäsi, että maan tiedustelupalvelun mukaan lentävät objektit liittyivät mahdollisesti yksityisiin yrityksiin tai tutkimuslaitoksiin.

Presidentti myös painotti, että "jos jokin objekti uhkaa amerikkalaisia, määrään sen ammuttavaksi alas".

– En ole pahoillani ammutusta pallosta, Biden viittasi alas ammuttuun kiinalaispalloon.

Biden sanoi, että hän aikoo keskustella aiheesta Kiinan presidentin Xi Jinpingin kanssa. 

Reutersin tietojen mukaan kiinalaisen pallon piti alkuperäisen lentoreitin mukaan suunnata Havaijin ja Guamin ylle, mutta tuulet puhalsivat sen reitiltään.

Biden ei jäänyt vastaamaan kysymyksiin

Tiedotustilaisuuden jälkeen paikalla ollut lehdistö ei malttanut odottaa heille jaettuja puheenvuoroja, vaan toimittajat aloittivat kysymysten huutelemisen yhtä aikaa.

Presidentti jäi hetkeksi seuraamaan tilannetta, mutta päättikin kääntää selkänsä toimittajille ja alkoi poistua puhujanpöntöltä.

Biden kääntyi kuitenkin vielä kerran kuuntelemaan erään toimittajan kysymystä. Kun toimittaja oli saanut kysymyksen esitettyä, Biden hymähti ja käveli tyynesti pois.

Jutun lähteenä myös Reuters.

Lue myös:

    Uusimmat