Bettina Sågbomille uusia tappouhkauksia: Teen rikosilmoituksen

Bettina Sågbom sai lisää tappouhkauksia tiistai-iltana. Hän aikoo tehdä rikosilmoituksen uhkausviesteistä.

Yle Fem -kanavan toimittaja Bettina Sågbom sai maanantaina esitetyn ohjelmansa jälkeen koko perhettään koskevan uhkauksen. Sågbomin mukaan uhkauksen lähettäjä oli kirjoittanut, että "veri lentää Ruotsiin asti, kun tapetaan". Juontaja julkaisi saamansa viestit Twitterissä.

Uhkaukset eivät suinkaan loppuneet, vaan tiistaina Bettina kertoi saaneensa lisää viestejä.

– Ryssit pahasti viedessäsi asian julkisuuteen. Kuolet onnettomuudelta näyttävässä tilanteessa. Sitten hurrihuorittelut päälle, Bettina kirjotti Twitter-tililleen.

Uhkaaja oli sanonut löytävänsä juontajan perheineen mistä tahansa.

Sågbom aikoo jatkaa samalla linjalla ja julkaista mahdolliset tulevat uhkausviestit Twitterissä.

– Ihan tyhmähän tämä tyyppi on, jos hän ei tajua pikkuhiljaa alkaa varoa. On niin kova painostus saada tekijä selville ja luulisi, että poliisikin käyttää kaikki keinot, mitä käytettävissä on, Bettina sanoo MTV3.fille.

Juontaja kirjoitti aiemmin Twitteriin pyytävänsä työpaikkaansa selvittämään viestien lähettäjän. Hetki julkaisun jälkeen Sågbom kertoo saaneensa viestin, jossa uhkaaja kertoi, ettei kyseistä sähköpostiosoitetta pysty selvittämään.

– H****tin hurripaska, etkö ymmärrä, ettei näitä pysty selvittämään, Bettina kertoo tekijän viestittäneen.

– Näitä tormail.org-osoitteita käytetään, jos ei haluta tulla löydetyksi. Hän tietää, mitä tekee.

Sågbom ei kuitenkaan suostu pelkäämään uhkausten takia. Myöskään muut perheenjäsenet eivät ole peloissaan.

– En pelkää, että hän tekisi mitään. Kaikki sanovat, että ne ketkä uhkailevat, eivät tee mitään. Aloin eilen tehdä verkossa rikosilmoitusta, mutta se jäi puolitiehen, koska puhelimeni soi koko ajan. Ajattelin, että käyn tekemässä sen poliisiasemalla, se olisi helpompaa. Toivottavasti siellä ei ole jonoa, paitsi jos siellä on erikseen hurrijono, Sågbom nauraa.

Maanantaina saaduissa viesteissä uhkaaja kehotti juontaja-toimittajaa ottamaan ohjelmaan vieraakseen Suomalaisuuden liiton jäsenen. Sägbom ilahtui saadessaan pahoitteluviestin liiton puheenjohtaja Sampo Terholta.

– Häneltä tuli eilen meili, että heillä ei ole mitään tekemistä tämän kanssa. Jos selviää, että kyseinen henkilö on heidän kanssaan tekemisissä, hänet erotetaan, sillä he eivät toimi tällä tavoin missään nimessä. Tajusin sen kyllä, mutta kiva, että heiltä tuli viesti, Bettina kiittelee.

RKP:n puheenjohtaja Päivi Storgård ja toimittaja Paula Salovaara ovat myös saaneet samankaltaisia uhkausviestejä. Bettina Sågbomin uhkausviesteistä kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3 – SARIANNE TÄHTIVAARA)

Lue myös:

    Uusimmat