Suosikkijuontaja Novalla: Ensin nauroin tappouhkaukselle

Juontaja Bettina Sågbom sai ikävää postia maanantaisen ohjelmansa jälkeen.

Bettina Sågblomin maanantainen työpäivä päättyi ikävästi juontajan tarkastellessa sähköpostejaan. Bettinan koko perhettä uhattiin mailitse ja uhkaaja oli kielipoliittisella asialla. Maanantaisessa ohjelmassa ainoastaan huippumalli Johanna Grönholmin haastattelu tehtiin ruotsiksi. Bettina kertoi tilanteesta sosiaalisessa mediassa maanantai-iltana:

– Sain tänään tappouhkauksen meilitse. Tai en vain minä vaan koko perheeni. Veri kuulemma lentää Ruotsiin asti kun tapetaan. H-vetin juntit, Bettina kirjoitti illalla Twitter-tililleen.

Bettina kertoi tiistaiaamuna Radio Novan Enbuske & Linnanahde Crew -ohjelmassa lisää saamastaan viestistä.

– Jos et ota ohjelmaasi Suomalaisuuden liitosta henkilöä vieraaksi, joka tietää Ruotsin siirtomaavallan ajoista ja Suomen kielipolitiikasta, niin perheenjäsenesi eliminoidaan niin, että veri roiskii Ruotsiin saakka, Bettina muistelee saamaansa sähköpostia.

Bettina kuvailee omaavansa makaaberin huumorintajun ja nauraneensa ensin koko viestille.

– Onhan se ilkeä, mutta minulla on niin makaaberi huumori. Mä nyt saatan nauraa tuollaiselle, mutta moni muu ihminen varmasti oikeasti pelästyisi. Ei saisi varmasti nauraa, mutta huumori pelastaa monessa asiassa.

Illalla kotona Bettina kertoi aiheesta miehelleen, joka ei nähnyt tilanteessa mitään huvittavaa. Aviomies haluaisi tehdä uhkauksesta rikosilmoituksen, mutta ainakaan toistaiseksi Bettina ei ole siihen ryhtynyt.

– Mies on sitä mieltä, että kannattaisi tehdä rikosilmoitus, ehkä sitä pitäisi. Ei koskaan kukaan ole aiemmin sanonut, että haluaa tappaa. Ajattelin viedä uhkauksen Ylellä turvaosastolle, että saavat jäljittää IP-osoitteen. Joskus on ihan hyvä, että tällaiset tyypit saavat puhelinsoiton: Että et sä voi lähettää tällaisia viestejä.

Bettinan saamasta uhkauksesta uutisoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat