Bernie Ecclestone jyrisee: "Tämä on katastrofi formula ykkösille" – kovia syytöksiä Mercedeksestä

Entinen F1-moguli Bernie Ecclestone jyrisee kovin sanoin kuninkuusluokan kauden päätöshetkistä ja latoo syytöksiä etenkin Mercedeksen leiriin.

Red Bullin Max Verstappen voitti maailmanmestaruuden ohitettuaan Mercedeksen Lewis Hamiltonin sunnuntaina Abu Dhabin GP:n viimeisellä kierroksella, kun turva-auto vedettiin juuri viimeiseksi kierrokseksi pois. Osa on katsonut F1:n kilpailujohtaja Michael Masin toimineen sääntöjenvastaisesti, kun vain osa kierroksella ohitetuista pääsi kiertämään kärkijoukon ja turva-auton ennen sen pois vetämistä. Mercedes jo protestoi tästä, sen protesti hylättiin, mutta Mercedeksellä on torstaihin asti aikaa kerätä todistusaineistoa seuraavaa valitusta varten.

Pääkuvan video: Mercedeksen tallipomo Toto Wolff menetti malttinsa Abu Dhabin päätöskisan ratkaisuhetkillä ja viestitti turhautuneena useampaan kertaan kilpailujohtaja Michael Masille. 

Kuninkuusluokkaa takavuosikymmeninä pitkään johtaneelta Ecclestonelta kysyttiin F1-Insiderin julkaisemassa haastattelussa näkemystä MM-taistelun dramaattisesta lopusta.

– Tämä on katastrofi formula ykkösille. Tämä osoittaa, missä sen heikkoudet piilevät. Laji kärsii siitä faktasta, ettei se ole enää vain puhdasta kilpailua, vaan myös joidenkin yksilöiden intressejä. Se on vitsi, kuten kaikki voivat kuulla, kun tallipomot, kuten (Mercedeksen) Toto Wolff yrittävät valittaa kilpailujohdon päätöksiin kisan aikana. Ja Red Bullilla koetaan pakkoa puolustaa itseään tätä yritettyä vaikuttamista vastaan, Ecclestone pauhasi.

Ecclestone kokee, että Verstappenin ja Hamiltonin tarjoama hieno taistelu on jäänyt tämän myötä sivurooliin.

– Se on sääli.

"Voidaan puhua lähes kiusaamisesta"

Ecclestonen mukaan Verstappen ansaitsi "ehdottomasti" maailmanmestaruutensa. 

– Nuorella iällä hän voitti Lewis Hamiltonin, yhden kaikkien aikojen parhaista ja menestyksekkäimmistä kuljettajista. Eikä vain radalla. Koska Hamiltonin tiimi käytti kaikki mahdollisuutensa, media mukaan lukien, horjuttamaan Maxia. Voidaan puhua lähes kiusaamisesta, Ecclestone latasi.

– Mercedeksellä on laaja osa lehdistöä tiukasti hallinnassaan, se on selkeästi huomattavissa, ex-moguli väitti.

Ecclestonen mukaan Verstappenin mestaruuden arvoa lisää se, että valmistajien mestaruuden voittaneella Mercedeksellä oli hänen mukaansa nopein auto.

– Tämä osoittaa, että hän pystyi kuljettajana luomaan eron. Ja mikä on todella tärkeää, Max voitti reilusti radalla. Hänellä tai Lewisilla ei ollut mitään vaikutusta kilpailujohdon päätöksiin. Kumpikaan heistä ei tehnyt virhettä. 

"Toivon, ettei hän veisi ennätystä pois Michaelilta"

Ecclestonen mukaan on hienoa, että Michael Schumacher pysyy ennätyksellisenä mestarina. Hänellä ja Hamiltonilla on molemmilla ennätykselliset seitsemän maailmanmestaruutta.

– Lewis on upea kuljettaja, mutta toivon, ettei hän veisi tuota ennätystä pois Michaelilta.

Ecclestone myös toivoi, ettei Mercedes menisi pidemmälle valittamisessa, koska tiimiä pidetään nyt "huonona häviäjänä" ja imago voisi kärsiä valittamisesta suuremman kolauksen.

– Max ja Red Bull voittivat maailmanmestaruuden reilusti, ja se pitäisi vain hyväksyä.

Lue myös:

    Uusimmat