Max Verstappenilta paljastus F1-kauden päätöskierroksen "sietämättömästä" ongelmasta

Jalkakramppi vaikeutti Max Verstappenin sensaatiomaista mestaruusjahtia Abu Dhabin päätös-GP:n loppuhetkillä, kertoo Red Bullin hollantilaistähti. 

Verstappen sai yllättäen mahdollisuuden kokeilla vielä ohitusta Mercedeksen Lewis Hamiltonista, kun turva-autotilanne päättyi hieman ennen Abu Dhabin GP:n päätöskierrosta

Hollantilaisen tehtävää helpotti se, että hänellä oli autossaan tuoreet pehmeät renkaat Hamiltonin kuluneita kovan seoksen renkaita vastaan. Hidastava tekijä oli ikävällä hetkellä iskenyt jalkakramppi. 

– Se oli melko hullua, sillä jalassani oli paha kramppi koko viimeisen kierroksen ajan. Olin Lewisin takana mutkissa 2-3, ja sitten kramppi iski. Painoin kaasun pohjaan, mutta enempää voimaa ei ollut, Verstappen kertasi motorsport-total.comin mukaan

Verstappen aloitti onnistuneen hyökkäyksensä mutkassa 5. 

– Olin iloinen siitä mutkasta, sillä sain jarruttaa ja rentouttaa (toista) jalkaani muutaman sekunnin ajan. 

Tätä seuranneet kaksi suoraa olivat Verstappenin mukaan "erittäin, erittäin kivuliaat". 

– Olin iloinen, että (kamppailu)tilanne rauhoittui hieman 9. mutkan jälkeen ja pystyin hölläämään kaasua hieman aiemmin 12. mutkaan tullessani. Kramppi oli sietämätön. Mutta purin hammasta viimeisellä kierroksella, sillä tunteet mylläsivät aivan hulluna. 

Verstappenin tekemä ohitus varmisti hänelle kisavoiton ja uran ensimmäisen MM-tittelin. Jos Hamilton olisi pysynyt edellä, mestaruus olisi mennyt Mercedeksen brittikuskille. 

Lue myös:

    Uusimmat