Beirutin sairaaloissa täysi kaaos tuhoisan räjähdyksen seurauksena – sairaaloiden käytävät ja pihat täynnä potilaita

Valtavan räjähdyksen seurauksena Beirutin sairaalat ovat täyttyneet ääriään myöden. Hätä-apua on lähetetty useasta eri maasta.

Libanonin pääkaupungissa Beirutissa sairaalat ovat täyttyneet räjähdyksen seurauksena. Räjähdys tapahtui Beirutin satama-alueella, kun 2 750 tonnia ammoniumnitraattia räjähti tuhoisin seurauksin.

Libanonin Punaisen Ristin mukaan kuolleita on yli 100 ja haavoittuneita yli 4 000. Määrän pelätään kasvavan koko ajan.

Loukkaantuneita hoidetaan missä pystytään

Sairaaloissa henkilökunta on kovilla yrittäessään auttaa kaikkia loukkaantuneita. Potilaita hoidetaan sairaaloiden käytävillä ja pihoilla.

Moni maa on lähettämässä paikalle hätäapua. Venäjän hallitus lähettää viisi koneellista sairaalatarvikkeita sekä tiimin lääkäreitä. Myös Ranska on lähettämässä huomenna 15 tonnia tarvikkeita Libanoniin.

Myös kenttäsairaaloita pysytetään .

300 000 ihmistä jäänyt kodittomaksi

Tällä hetkellä arvioidaan, että ainakin 300 000 ihmistä on jäänyt kodittomaksi räjähdyksen seurauksena. Libanonin Punainen Risti on kertonut pystyttävänsä väliaikaisia hätämajoituksia yli tuhannelle ihmiselle.

Satoja ihmisiä on edelleen kateissa. Monen uskotaan jääneen sortuneiden rakennusten alle.

Oman haasteensa tilanteeseen tuo vielä koronavirus. Libanonissa on Johns Hopkins Universityn mukaan yli 5 000 tautitapausta ja 65 kuolemaa pandemian seurauksena.

Lue myös:

    Uusimmat