BBC maksoi naisjuontajalle selvästi vähemmän kuin mieskollegalle – oikeus ei uskonut selityksiä "erilaisista ohjelmista"

Britannian yleisradioyhtiö BBC:n naisjuontaja on voittanut palkkasyrjintää koskevan juttunsa työoikeudessa. Samira Ahmedin mukaan hänelle maksettiin vain kuudennes siitä, mitä miesjuontaja Jeremy Vine tienasi.

Ahmedin mukaan BBC on hänelle velkaa menetettyjä palkkatuloja 825 000 euroa.

BBC:n mukaan kyse ei ollut sukupuoleen perustuvasta syrjinnästä, vaan siitä, että juontajat vetivät erilaisia ohjelmia, ja Vinen kipparoima ohjelma oli sellainen, jossa juontajien tulee olla "tunnettuja viihteen ammattilaisia".

BBC:llä on myös aikaisemmin ollut ongelmia palkkatasa-arvon kanssa varsinkin palkkahaitarin yläpäässä. Vuonna 2017 yhtiö julkaisi – parlamentin painostamana – ensimmäistä kertaa parhaiten palkattujen tähtiensä palkat.

Listasta selvisi, että 14:stä parhaiten ansaitsevasta 12 oli miehiä. Yli 150 000 puntaa (runsaat 176 000 euroa) ansaitsevista kaksi kolmasosaa oli miehiä.

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja