Mainos

Barcelonassa väkivaltaisuudet lisääntyneet mielenosoittajien ja poliisin välillä – poliisilta varoitus Twitterissä

1:13
Barcelonan lentokenttä täyttyi viime viikolla tuhansista mielenosoittajista.

Väkivaltaisuudet ovat pahentuneet Espanjan Barcelonassa poliisin ja mielenosoittajien välillä lauantain vastaisena yönä. Separatistit ovat heitelleet poliisia kivillä ja ilotulitteilla, ja nämä ovat vastanneet kumiluodeilla ja kyynelkaasulla.

Uutistoimisto AFP:n kirjeenvaihtajien mukaan tilanne kiristyi, kun nuorten mielenosoittajien ryhmiä kokoontui mellakoimaan poliisiaseman läheisyyteen. Yhteenotot kiihtyivät myös Plaza de Catalunyan lähellä La Ramblan kävelykadulla, jossa poliisi yritti hajottaa satojen mielenosoittajien joukkoa vesitykillä. Poliisi on varoittanut englannin kielisessä tviitissä ihmisiä lähestymästä kaupungin keskustaa.

Suurin osa mielenosoittajista on AFP:n kirjeenvaihtajien mukaan kuitenkin marssinut rauhassa.

Vankilatuomiot kirvoittivat mielenosoitukset

Separatistien liikehdintä alkoi maanantaina, kun Espanjan korkein oikeus langetti 9–13 vuoden vankilatuomiot yhdeksälle Katalonian itsenäistymishankkeen johtajalle. Mielenosoittajat marssivat keskiviikosta asti viidestä eri Katalonian kaupungista kohti Barcelonaa, ja perjantaina kaupunkiin kerääntyi yli puoli miljoonaa ihmistä vastustamaan tuomiota. Kyseessä oli suurin maanantain tuomiota seuranneista kokoontumisista.

Vapausmarssit ovat näkyneet vahvasti paikallisten arjessa ja taloudessa. Mielenosoittajat ovat tukkineet valtateitä, ja perjantaina Kataloniaan julistettiin yleislakko.

Barcelonassa useat kaupat, tiet sekä nähtävyydet ovat olleet suljettuina ja metrot ja junat ovat kulkeneet harvennetulla aikataululla. Lentokentällä peruttiin perjantaina yli 50 lentoa. 

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja