Barcelonassa rytisi: 17-vuotias superlupaus teki suurenmoista Mestarien liiga -historiaa – niin teki myös Lionel Messi

Barcelonan supertähti Lionel Messi, 33, ja 17-vuotias superlupaus Ansu Fati tekivät kumpikin historiallisen maalin mieheen, kun katalonialaisjätti kukisti kotonaan unkarilaisen Ferencvarosin 5–1 jalkapallon Mestarien liigan lohkovaiheen avausiltana.

Mestarien liiga suorana C Morella

C More näyttää suorana lähetyksenä joka ikisen Mestarien liigan, Eurooppa-liigan ja La Ligan ottelun.

C Moren sivulle pääset tästä

Messi avasi hanat rangaistuspotkusta 27. minuutilla. Argentiinalainen supertähti kaatui Ferencvarosin Adnan Kovacevicin jalkoihin ja iski tästä seuranneen rankkarin oikeaan alakulmaan.

Messistä tuli Mestarien liiga -historian ensimmäinen pelaaja, joka on osunut 16 peräkkäisellä kaudella. Ryan Giggs oli aiemmin ainoa pelaaja, joka oli maalannut 16 eri kaudella, mutta nämä sesongit eivät olleet perättäisiä.

Fatikin historiantekijänä

Historian tekeminen ei ottelussa tähän päättynyt. Messin jälkeen asialla oli 17-vuotias Ansu Fati, joka vei Barcelonan 2–0-johtoon Frenkie de Jongin paikoiltaan antamasta upeasta chippauksesta maalille. Teinipelaaja jatkoi pallon ilmasta yhdellä kosketuksella rysään.

Guinea-Bissaussa syntynyt ja Espanjaa kansainvälisesti edustava Fati on nyt ensimmäinen pelaaja Mestarien liigan historiassa, joka on tehnyt kaksi maalia alle 18-vuotiaana.

Fati osui ensimmäisen kerran Mestarien liigassa viime joulukuussa, kun hän teki 2–1-voittomaalin Interin verkkoon vierasottelussa Milanossa. Fatista tuli tuolloin 17 vuoden ja 40 päivän ikäisenä historian nuorin maalintekijä Mestarien liigassa.

Barcelonan ja Ferencvarosin välisessä ottelussa nähtiin toisella jaksolla vielä neljä osumaa. CoutinhoPedri ja Ousmane Dembele iskivät isännille, ja Igor Kharatin teki vierailijoiden ainokaisen rangaistuspotkusta.

Pientä jobinpostia Barcelonalle toi se, että Ferencvarosin Tokmac Chol Nguenia paidasta vetänyt Gerard Pique ajettiin ulos.

Manchester United löi PSG:n

Illan huippukamppailuihin lukeutuneessa PSG:n ja Manchester Unitedin välisessä ottelussa United kampesi 2–1-vierasvoittoon.

PSG-maalivahti Keylor Navas torjui avausjaksolla Unitedin Bruno Fernandesin rangaistuspotkun, mutta oli liikkunut ennen laukausta, ja pilkku uusittiin. Fernandes teki samanlaiset hidastuvat liikkeet ja tällä kertaa samaan oikeaan kulmaan suunnannut laukaus tuotti maalin.

PSG tuli 55. minuutilla tasoihin, kun Unitedin Anthony Martial puski PSG-tähti Neymarin antamasta kulmapotkusta pallon omaan maaliin.

Marcus Rashford laukoi viime minuuteilla tolpan kautta Unitedin voittoon.