Barcelonalle sokkitappio – suurseura mokasi järjestelyissä nololla tavalla: "Emme voi antaa tällaisen tapahtua"

Jalkapallon Eurooppa-liigan puolivälierät saatiin maaliin torstai-iltana. Yllättävimmästä tuloksesta vastasi saksalainen Eintracht Frankfurt, joka haki 3–2-vierasvoiton Barcelonasta. Frankfurt jatkoi välieriin yhteismaalein 4–3.

Frankfurt siirtyi ottelussa heti alussa johtoon Filip Kosticin maalilla. Rafael Santos Borre vei Frankfurtin jo 2–0-johtoon ja Kosticin illan toisella osumalla Frankfurt johti ottelua 67 minuutin pelin jälkeen 3–0.

Barcelonan kiri alkoi vasta lisäajalla. Ensin Sergio Busquets kavensi tilanteeksi 1–3 ja Memphis Depay täräytti rangaistuspotkusta ottelun loppulukemiksi 2–3.

Barcelonan puheenjohtaja Joan Laporta hämmästeli ottelun jälkeen vierasjoukkueen kannattajien määrää Camp Noulla. ESPN:n mukaan Frankfurt-faneja oli stadionilla jopa 30 000, kun heille oli varattu 5 000 paikkaa.

– Olen hämilläni ja nolostunut, Laporta kommentoi.

– Meidän täytyy olla tiukempia jatkossa. Emme voi antaa tällaisen tapahtua.

Alla kuvia Frankfurtin poikkeuksellisesta kannattajatuesta Camp Noulla. Juttu jatkuu alla.

Barcelona-luotsi Xavi kutsui tapahtunutta "laskuvirheeksi". Joukkue kärsi ensimmäisen tappionsa 16 otteluun.

– Yritin kertoa pelaajille, että ainoastaan kenttätapahtumilla on merkitystä, mutta tämä saattoi vaikuttaa meihin. Se on hyvin selvää, Xavi kommentoi.

Frankfurt kohtaa välierissä englantilaisjoukkue West Hamin, joka kaatoi ranskalaisen Lyonin 3–0 ja meni jatkoon yhteismaalein 4–1.

Glen Kamara aloitti vaihdossa, Rangers välieriin

Skotlantilainen Glasgow Rangers tarvitsi välieräpaikkaan jatkoajan. Se kaatoi lopulta portugalilaisen Bragan maalein 3–1 ja meni välieriin yhteismaalein 3–2.

Rangers johti ottelua tauolla kapteeni James Tavernierin kahdella osumalla. Bragan David Carmon kavennus syntyi 83. minuutilla ja taistelu välieräpaikasta siirtyi jatkoajalle. Rangersin ratkaisumaalin viimeisteli Kemar Roofe, kun pelikello näytti 101 minuuttia.

Rangersin ja Suomen jalkapallomaajoukkueen keskikenttäpelaaja Glen Kamara aloitti ottelun vaihtopenkillä, mutta tuli kentälle 80. minuutilla Ryan Jackin tilalle.

Rangers kohtaa välierissä saksalaisseura Leipzigin.

Nkunku avitti maaleillaan Leipzigin välieriin

Saksalainen Leipzig raivasi tiensä Eurooppa-liigan välieriin. Se kukisti ratkaisevassa toisessa puolivälieräkohtaamisessa vieraissa italialaisen Atalantan 2–0 ja eteni jatkoon yhteismaalein 3–1.

Leipzigin sankari oli joukkueen molemmat maalit tehnyt ranskalainen keskikenttäpelaaja Christopher Nkunku. Hän vei vierailijat 1–0-johtoon ensimmäisellä puoliajalla 18. minuutilla.

Leipzigin välieräpaikka varmistui 87. minuutilla, kun Nkunku laukoi vierasjoukkueelle tuomitun rangaistuspotkun varmasti maaliin.

Atalanta piristi kaudella 2019–20 Mestarien liigaa, jossa se ylsi tuolloin puolivälieriin saakka.