Banaanikakku vanhasta kermasta

Usein tuppaa jäämään päivämäärän yli mennyttä kermaa jääkaappiin. Voisitko kertoa esimerkiksi hyvän kakkureseptin, jonne kerman saisi "piilotettua"? Arja

Hei kaima!

Tässä on yksi resepti, jota kannattaa kokeilla!

Ystävällisin terveisin,
Arja Savela

Banaanikakku

  • 5 dl erikoisvehnäjauhoja
  • 2 dl sokeria
  • 2 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 tl kanelia
  • 1 tl inkivääriä
  • 2 dl kermaa
  • 3 munaa
  • 2-3 dl banaanisosetta (2-3 isohkoa banaania)
  • 1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen. Banaanisose kannattaa tehdä esimerkiksi sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää. Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia. Sulata ja jäähdytä tavallinen margariini ennen käyttöä.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175 asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200 asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Resepti: Arja Savela, Myllyn Paras Oy

Lue myös:

    Uusimmat