Balille surffaamaan vailla huolen häivää? Nuoriso pilalla -pamfletin kirjoittaja kertoo, mistä nykynuoret haaveilevat

7:55
Uutisaamussa toimittaja Tuija Siltamäki kertoi milleniaalisukupolvesta.

Toimittaja Tuija Siltamäki on julkaissut Nuoriso pilalla -nimisen pamfletin.

Pamfletti kertoo nuorisosta, joka on syntynyt 1980-1990-luvuilla. Uutisaamussa vieraillut Siltamäki sanoo, että nykyään on vaikeaa löytää samalla tavalla koko sukupolvea yhdistäviä tekijöitä kuin aiemmin. Esimerkiksi 1970-luvulla syntyneitä yhdistivät muun muassa Dingo, WTC-tornien sortuminen ja jääkiekon MM-kisojen ensimmäinen kulta.

– Meillä ei ole enää sellaista Kekkos-aikaista kulttuuria, että kaikki katsoisivat Metsoloita tai kuuntelisivat Dingoa, Siltamäki pohtii.

Aiemmat sukupolvet haaveilivat rivitalosta, Volvosta ja kultaisesta noutajasta. Mistä nykyajan diginatiivit ja milleniaalit sitten oikein haaveilevat? 

– Olen taipuvainen uskomaan, että pääosin haaveet ovat aika samoja kuin aiemmilla sukupolvilla. Mediassa korostuu kuva supermilleniaaleista, jotka saavat tosi eksoottisia päähänpistoja, hylkäävät työelämän ja muuttavat Balille surffaamaan, mutta se ei ole koko kuva, vaan edelleen suurin osa nuorista haaveilee ihan tavallisista asioista, kuten perheestä, onnellisuudesta, jopa koirasta, Siltamäki sanoo.

 

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja

    MTV Oy on osa Teliaa. Yrityskaupan myötä olemme päivittäneet tietosuojasivustomme ja tietosuojakäytännöt. Päivitetyt tietosuojakäytännöt astuvat voimaan 15.4.2020. Lue lisätietoja tästä.