Axl Smithin uhrilla järkyttävä kokemus – poliisi näytti vahingossa pomon seksivideon

Jarkko Sipilä analysoi Axl Smithin tuomiota 2:22

Juontaja Axl Smith sai tällä viikolla tuomion muun muassa kymmenistä salakatseluista.

Axl Smith tuomittiin tiistaina 28.2. vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen 30 salakatselusta, kahdesta yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämisestä ja neljästä kunnianloukkauksesta.

Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan ja tallensi ne. Smith jakoi kuva- ja videomateriaalia myös muiden nähtäväksi WhatsApp-viestisovelluksessa.*

Asianomistajia tapauksessa oli 29. Asianomistajat löydettiin ja tunnistettiin, koska Smith oli nimennyt kuvaamansa videot uhriensa nimillä. Videot oli tallennettu tietokoneelle, jonka poliisi takavarikoi tutkintaa varten. 

Tuomion mukaan yksi Smithin uhreista kertoo nähneensä poliisilaitoksella ”pomoaan” koskevan videon, koska heillä on sama nimi. Toisin sanoen Smithillä oli ollut seksisuhde sekä asianomistajan että hänen "pomonsa" kanssa, ja hän oli kuvannut molempia naisia. 

Tämän jälkeen uhri oli mennyt tapaamaan Smithiä, jotta he voisivat keskustella asiasta. Tuomion mukaan uhri oli ollut erittäin vihainen ja loukkaantunut tapahtuneesta.

Myöhemmin sama uhri kutsuttiin uudelleen poliisilaitokselle. Toisella kerralla uhri tunnisti itsensä videolta, kun hän näki kasvonsa sivusta. 

*Oikaisu 7.3.: Toisin kuin jutussa aiemmin kerrottiin, Smith ei jakanut Whatsapp-sovelluksessa useita kuvia ja videoita. Materiaalissa oli kyse yhdestä kuvasta ja yhdestä videosta.

Lue myös:

    Uusimmat