Axl Smithin uhrit kertovat vaikeista oireistaan – "lamaannuttavia häpeän ja syyllisyyden tunteita"

Juontaja Axl Smith tuomittiin tänään tiistaina ehdolliseen vankeuteen salakatselusta, yksityiselämää haittaavan tiedon levityksestä sekä kunnianloukkauksesta.

Tuomituissa teoissa on ollut uhreina yhteensä 29 nuorta naista, joita Axl Smith on kuvannut salaa ollessaan näiden kanssa seksuaalisessa kanssakäymisessä.

Oikeuden selonteosta selviää, että Smithin uhrit kärsivät vakavista oireista tapahtumien vuoksi. Eräs uhreista kertoo tapauksen vaikuttaneen siihen, miten luottaa ihmisiin, kun ”maailman paras sekä mukavimman ja herttaisimman julkisuuskuvan omaava henkilö tekee näin”.

Ainakin yhdellä uhrilla on todettu traumaperäinen stressioireyhtymä, jonka seuranta ja ammatillinen hoito on suositeltavaa. Uhrin oireisiin lukeuluvat muun muassa lamaavia häpeän ja syyllisyyden tunteita. Traumaattinen kokemus on verrattavissa seksuaalisen väkivallan kokemukseen.

Uhrien oireisiin kuuluu myös ahdistus- ja paniikkikohtauksia. Eräs asianomistaja toteaa menettäneensä hetkellisesti työkykynsä paniikkikohtauksien vuoksi ja kantavansa nykyään lääkkeitä aina mukanaan. Ennen salakatselua lääkkeisiin ei ollut tarvetta. 

Lue myös:

    Uusimmat