Axl Smith ja Kasmir puolustivat tyttöjen ja naisten oikeuksia vuonna 2014 – kuva leviää somessa

Entinen suosikkijuontaja Axl Smith tuomittiin eilen tiistaina 28. helmikuuta vuoden ja kahden kuukauden ehdolliseen vankeuteen. 

Helsingin käräjäoikeus katsoi Axl Smithin syyllistyneen 30 salakatseluun, kahteen yksityiselämää loukkaavan tiedon levittämiseen ja neljään kunnianloukkaukseen. Smith kuvasi salaa seksikumppaneitaan ja levitti kuvaamaansa materiaalia WhatsApp-ryhmässä. Teot tapahtuivat maaliskuun 2014 ja helmikuun 2016 välisenä aikana.

Oikeuden selonteosta selviää, että muusikko Kasmir oli yksi tapauksen todistajista, koska Smith oli näyttänyt Kasmirille kuvaamaansa materiaalia. Kasmiria ei kuitenkaan epäilty rikoksesta, vaan hän toimi ainoastaan todistajana.

Sosiaalisessa mediassa alkoi eilen tiistaina levitä kuva, jossa Axl Smith ja Kasmir kampanjoivat naisten ja tyttöjen oikeuksien puolesta HeForShe-kampanjan yhteydessä.

Kampanjalla pyritään edistamään miesten ja naisten välistä tasa-arvoa ja kaksikko toimi sen keulakuvana. Kuva nousi muun muassa Reddit Suomi -sivuston kärkeen. 

Käräjäoikeus on tuominnut Smithin 1 vuoden 2 kuukauden pituiseen ehdolliseen vankeusrangaistukseen.

Lisäksi Smith on velvoitettu maksamaan asianomistajille vahingonkorvauksia kärsimyksestä, tilapäisestä psyykkisestä haitasta, työansionmenetyksistä sekä sairaanhoito- ja muista kuluista yhteensä noin 100 000 euroa, sekä korvaamaan lisäksi yhteismäärältään yli 50 000 euroon nousevat asianomistajien oikeudenkäyntikulut.

Lue myös:

    Uusimmat