Aviomies julkaisi syöpään kuolleen äidin perheelleen kirjoittaman kirjeen – tämä saa itkemään ja nauramaan!

Aviomies julkaisi Facebookissa tekstin, jonka hänen syöpään kuollut vaimonsa halusi kaikkien läheistensä lukevan. 

Ennen kuin rintasyöpä nujersi yhdysvaltalaisen perheenäidin, hän kirjoitti perheelleen jäähyväiskirjeen, jonka hän toivoi miehensä julkaisevan Facebookissa kuolemansa jälkeen. 

Tämä aviomiehen julkaisema kirje kertoo paljon 36-vuotiaan Heather McManamyn huumorintajusta ja viisaudesta, jotka säilyivät aina hänen kuolemaansa saakka. 

Perheenäidin viimeinen kirje perheelleen

Hän aloitti jäähyväiskirjeensä hauskalla tavalla.

"No... minulla on sekä hyviä että huonoja uutisia. Huono uutinen on se, että olen kuollut. Hyvä uutinen on, että jos luet tätä, olet elossa. Ellei sitten kuolemanjälkeisessä elämässä ole wifiä.

Olen todella kiitollinen, että olen saanut elää elämäni täynnä rakkautta, iloa ja uskomattomia ystäviä. Tämä on kyllä syvältä. Olen niin hiton iloinen sanoessani, että en kadu elämässäni mitään ja olen elänyt elämäni täysillä. Rakastan teitä kaikkia ja olen kiitollinen uskomattomasta elämästäni." 

Heather kirjoittaa, kuinka hänen tyttärelleen tulisi puhua kuolemasta.

"Kunnioittakaa sitä, että me emme ole uskonnollisia. Olkaa kilttejä, älkääkä kertoko Briannalle, että olen taivaassa. Hän saattaa käsittää, että päätin jättää hänet lähteäkseni jonnekin muualle. Todellisuudessa tein kuitenkin kaiken ollakseni hänen kanssaan, eikä maailmassa ole yhtään paikkaa, missä olisin mieluummin. Älkää sekoittako hänen päätään ajatuksilla, jotka eivät ole totta. Ihan vain siksi, että en ole taivaassa. Olen täällä. Mutta en enää kehossa, joka kääntyi minua vastaan. Energiani, rakkauteni, nauruni ja kaikki muistot jäävät silti tänne kanssanne.

Älkää säälikö minua, sillä meillä oli hauskaa yhdessä ja yhteinen aikamme oli ihmeellistä. Inhoan enemmän kuin mitään sitä ajatusta, että tekisin ihmiset surullisiksi. Rakastan saada ihmiset nauramaan, joten kertokaa minusta mieluummin hauskoja muistoja. Kertokaa Briannalle tarinoita siitä, kuinka paljon häntä rakastan ja kuinka paljon rakastan olla hänen äitinsä. Ennen hänen maailmaan tuloaan en voinut edes kuvitella sitä onnen tunnetta, jota koin aina hänen kanssaan."

Hän korostaa myös sitä, millaisia termejä syövästä ja sairastumisesta tulisi käyttää.

"Älkää sanoko, että kuolin syöpään. Syöpä saattoi viedä kehoni, mutta se ei koskaan vienyt rakkauttani, toivoani ja iloani. Se ei ollut myöskään taistelu, vaan vain yksi elämän sattumista, joita tapahtuu yhtenään. Ne vuodet, jotka elin syövän kanssa, tuntuivat suurelta voitolta. Muistakaa tämä!"

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä. 

Aviomiehelle osoitettu kohta ylistää heidän 13 vuotta kestänyttä rakkauttaan.

"Ja kaikkein tärkein asia. Olin uskomattoman onnekas saadessani viettää elämääni yhdessä elämäni suuren rakkauden ja parhaan ystäväni Jeffin kanssa. Tosirakkaus ja sielunkumppanuus kävivät toteen. Joka päivä olin täynnä iloa ja rakkautta puolisoani kohtaan. Hän on viisain ja paras aviomies koko universumissa. Hän ei pelästynyt tai lähtenyt karkuun, vaikka sairastuin. Jopa niinä kaikkein huonoimpina päivinä löysimme itsemme nauramasta yhdessä. Rakastan häntä enemmän kuin elämää itse, ja todella uskon, että tällainen rakkaus kestää ikuisesti. 

Rakastan sinua, Jeff, ja on ainutlaatuista, että Brianna saa viettää elämänsä sinun kanssasi. Se, että joudun sanomaan hyvästit, todella särkee sydämeni. Olen puoliksi surullinen sinun ja puoliksi itseni puolesta, sillä en haluaisi tehdä sinua surulliseksi. Toivon, että pystyt muistelemaan yhdessä viettämäämme aikaa hymyillen ja nauraen, koska se kaikki oli aivan henkeäsalpaavaa. Voit kokeilla myös googlata sen tosiasian, että tulen olemaan luonasi aina jollain tavalla."

Viesti ystäville kehottaa iloitsemaan elämästä.

"Ystävät, rakastan teitä kaikkia ja kiitän teitä uskomattoman inspiroivasta elämästämme yhdessä. Ja kiitän myös kaikkia uskomattomia lääkäreitä ja hoitajia, jotka pitivät minusta huolen. Sydämeni pohjasta toivon kaikille ystävilleni pitkää ja tervettä elämää. Toivon myös, että osaisitte arvostaa elämänlahjaa samalla tavalla kuin miten minä opin sitä arvostamaan viime vuosina.

Jos tulette hautajaisiini, tanssikaa baarissa minulle Keg on My Coffin -kappale ja juhlikaa kaunista elämää. Jollain oudolla tavalla uskon, että tulen olemaan siellä kanssanne. Koska kuten tiedätte, vihaan juhlien ja hauskuuden missaamista.  Aion kummitella jokaiselle teistä, joten nämä eivät ole niinkään hyvästit.

Tehkää minulle palvelus ja käyttäkää muutama minuutti joka päivä siihen, että pohditte, kuinka hauras elämä oikein onkaan. Älkää siis koskaan unohtako, että jokaisella päivällä on merkitystä."

VIDEO: Lapsetkin sen tietävät – tätä on rakkaus!

Lue myös:

    Uusimmat