Mustasukkainen aviomies rähjää kaverisuhteistani, mitä teen? Naiset vastaavat

Juttusarjassa naiset vastaavat joka viikko lukijoiden kysymyksiin seksiin, ihmissuhteisiin ja muuhun elämään liittyen!

"Aviomies hermostuu mistä tahansa yhteydestä muihin ihmisiin neuroottisesti, yleensä kolmen viikon välein. Räjähdyksen jälkeen on täysi vapaus ja rauha noin viikon, sitten alkaa taas löytyä "epäilyjen aiheita". Onko ero ainoa mahdollisuus ystävystyä muiden ihmisten kanssa? Entä, jos kuitenkin rakastaa puolisoa..." kysyy nimimerkki Yksinasuva, 72 v.

Näin naiset vastasivat!

"Mustasukkaisuus on yleistä ja jossain määrin jopa luonnollista, mutta tuo kuulostaa ainakin minun korvaani huolestuttavalta, jopa pelottavalta käytökseltä. On sairaalloista nähdä uhkia parisuhteelle siellä, missä niitä ei ole ja omia toinen niin, että estää tältä jopa ystävyyssuhteet. Ymmärrän, että parisuhteesta luopuminen voi tuntua isolta uhraukselta mutta pidemmällä tähtäimellä ajateltuna en oikein näe muitakaan vaihtoehtoja, ellei miehesi todella yritä etsiä apua ongelmaansa. Tällaiset ongelmat harvoin katoavat itsekseen."
– 28, harvoin mustasukkainen

"Kyllä puolisoilla saa olla muitakin yhteyksiä kuin oma puoliso! Kehottaisin keskustelemaan asiasta oikein kunnolla puolison kanssa, ja jos keskustelu ei suju ilman erotuomaria, hakemaan apua esimerkiksi parisuhdeterapeutilta."
– 47, ei mustasukkainen

"Kuulostaa huolestuttavalta. Ei rakkaudelta, vaan hallinnalta. Itse lähtisin suhteesta. Jos rakastaa ja tahtoo vielä yrittää, voi kokeilla vaikka terapiaa. Tosin arvaukseni on, että mies saa siitäkin hepulin mallia "minussahan ei ole mitään vikaa"."
– 29, harvoin mustasukkainen mistään

"Mustasukkaisuus on siitä katala vieras, että se saapuu yhä uudestaan ja uudestaan, kutsumatta. Se nimittäin asuu itsessä. Mustasukkaisuus on perusturvattomuutta, tunnetta siitä, ettei itse kelpaa. Miehesi kyseenalaistaa mustasukkaisuuskohtauksillaan oman itsensä ja oman arvonsa, ei välttämättä sinua. Se, voiko tällaisesta mustasukkaisuudesta päästä yli, onkin asia erikseen. Voitte yrittää puhua siitä, mistä tämä mustasukkaisuus kumpuaa, mitä hän eniten pelkää? Hylätyksi tulemista? Loukkausta? Yksinäisyyttä? Vaikka löytäisitte vastauksen, se ei välttämättä vie mustasukkaisuutta pois – sillä turvattomuudentunnetta on vaikeampi eheyttää."
– Nainen, 29, itsekin taipuvainen mustasukkaisuuteen repaleisen itsetunnon vuoksi

"Eron ei pitäisi olla ainoa mahdollisuus ystävystyä muiden ihmisten kanssa! Sano miehellesi, että haluat tutustua uusiin ihmisiin, mutta et kestä hänen jatkuvaa hermoiluaan. Kerro hänelle, että ei ole mitään syytä rähjätä turhasta. Voit myös aivan rehellisesti sanoa, että olen suunnitellut eroa (jos oikeasti olet asiaa miettinyt) hänen ikävän piirteensä ja jatkuvan läyhäämisensä vuoksi."
– 26, parisuhteessa ja ei-mustasukkaista laatua


Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja