AVAn huippuleffoja seurataan nyt torstaina

AVAn elokuvapaikka vaihtuu tiistaista torstaihin. Aika säilyy samana, eli leffoista nautitaan kello 21.00. Syksyn aikana nähdään muun muassa Oscar-palkitun Woody Allenin huippuelokuvia sekä legendaarisen Alfred Hitchcockin tuotantoa.

Linnut (K-15)

torstai 6.10.2011 klo 21.00.

Hitchcock-klassikko, missä Tippi Hedrenin esittämä nainen saapuu Bodega Bayn rantakaupunkiin. Pian sen jälkeen linnut aloittavat sietämättömän kapinan ja pitävät kaupunkia kauhun vallassa. Hitchcock valmisteli tuotantoa kaksi vuotta, ja Linnut onkin jännityksen mestarin teknisesti edistynein elokuva.

Ohjaaja: Alfred Hitchcock, USA 1963.

Pääosissa: Rod Taylor, Tippi Hedren, Suzanne Pleshette, Jessica Tandy, Veronica Cartwright.

Secrets

torstai 13.10.2011 kello 21.00.

Koskettava draama kahdesta lahjakkaasta naisesta, jotka löytävät oman äänensä alistavassa ja mieskeskeisessä ortodoksijuutalaisten yhteisössä jossa nainen ei ole saanut laulaa, saati uhmata traditioita. Tilanne kärjistyy, kun naisten kiintymys toisiaan kohtaan syvenee rakkaudeksi.

Ohjaaja: Avi Nesher, Israel/Ranska 2007.

Pääosissa: Fanny Ardant, Ania Bukstein, Michal Shtamler.

Luotisade Broadwaylla

torstai 20.10.2011 kello 21.00.

Woody Allenin 1920-luvun Broadwaylle sijoittuvassa rikoskomediassa nuori nälkäinen käsikirjoittaja joutuu pestaamaan gangsterin lahjattoman tyttöystävän uuden näytelmänsä pääosaan saadakseen sen tuotantoon.

Ohjaaja: Woody Allen, USA 1994

Pääosissa: John Cusack, Chazz Palminteri, Dianne Wiest, Jack Warden, Jennifer Tilly, Jim Broadbent.

Rakkauden jumalatar

torstai 27.10.2011 kello 21.00.

Woody Allenin riemastuttavassa komediassa newyorkilainen urheilutoimittaja Lenny havaitsee ottopoikansa neroksi ja päättää etsiä käsiinsä tämän biologisen äidin. Yllätys yllätys äiti onkin prostituoitu, pornotähti - ja kenties tyhmin Lennyn koskaan tapaama ihminen.

Ohjaaja: Woody Allen, USA 1995.

Pääosissa: Woody Allen, F. Murray Abraham, Helena Bonham Carter, Mira Sorvino, Michael Rapaport.

Kaikki sanovat I Love You

torstai 3.11. kello 21.00.

Woody Allenin ihastuttava musikaalikomedia vauraasta manhattanilaisperheestä, jonka arki heittää häränpyllyä kun hyväntekeväisyyttä harjoittava äiti kutsuu kotiin vankilasta vapautuneen rikollisen ja perheen tytär iskee mieheen silmänsä. Muutenkin lempi leiskuaa, ja näyttelijät panevat parastaan myös laulajina.

Ohjaaja: Woody Allen, USA 1996.

Pääosissa: Alan Alda, Woody Allen, Goldie Hawn, Tyim Roth, Drew Barrymore, Julia Roberts.

Harry pala palalta

torstai 10.11.2011 kello 21.00.

Woody Allenin nokkela komedia Harry Block -nimisestä kirjailijasta, joka sumeilematta käyttää niin omaa kuin muidenkin elämää inspiraation lähteenä - ja vastaanotto on sen mukaista. Elämänkriisin myötä Harryn on kohdattava niin itsensä, läheiset ihmisensä kuin kirjoissaan luomansa hahmotkin.

Ohjaaja: Woody Allen, USA 1997.

Pääosissa: Billy Crystal, Bob Balaban, Demi Moore, Elisabeth Shue, Robin Williams, Tobey Maguire, Woody Allen.

Celebrity

torstai 17.11.2011 kello 21.00.

Woody Allenin pureva satiiri urallaan epäonnistuneesta käsikirjoittajasta Lee Simonista, joka erottuaan vaimostaan koettaa saada jalkaansa elokuvamaailman oven väliin. Tavatessaan rikkaita ja kuuluisia Lee joutuu huomaamaan, että myös näiden elämä on enemmän kuin rankkaa.

Ohjaaja: Woody Allen, USA 1998.

Pääosissa: Kenneth Branagh, Greg Mottola, Melanie Griffith, Aleksa Palladino, Judy Davis, Leonardo DiCaprio.

Sweet and Lowdown - duurissa ja mollissa

torstai 24.11.2011 kello 21.00.

Woody Allenin musiikintäyteisessä komediassa Sean Penn esittää jazz-kitaristi Emmet Rayta, legendaarista jazz-kitaristia, joka ihailee Django Reinhardtia, joutuu kahnauksiin gangstereiden kanssa ja rakastuu mykkään tyttöön 1930-luvun New Yorkissa.

Ohjaaja: Woody Allen, USA 1999.

Pääosissa: Sean Penn, Samantha Morton, Woody Allen, Daniel Okrent, Dan Moran, Marc Damon Johnson.

Keksejä ja konnia

torstai 1.12.2011 kello 21.00.

Woody Allenin slapstick-hulluttelussa umpityhmä mutta sitäkin yritteliäämpi ex-roisto Ray eli "Aivot" ja hänen nasevasanainen vaimonsa Frances eli "Frenchy" Fox saavat päähänsä tähän asti nerokkaimman suunnitelmansa: perustetaan keksikauppa pankin naapuriin ja poraudutaan maan alta kassaholviin!

Ohjaaja: Woody Allen, USA 2000.

Pääosissa: Woody Allen, Tracey Ullmann, Michael Rapaport, Tony Darrow, Jon Lovitz, Elaine May, Hugh Grant.

Jadeskorpionin kirous

torstai 8.12.2011 kello 21.00.

Woody Allenin kupliva rikoskomedia vakuutuspetostutkija C.W. Briggsista, joka hypnoosin myötä päätyy öisin tekemään rikoksia joita päiväsaikaan itse tutkii! Samalla Briggsin olisi selvitettävä viha-rakkaussuhteensa firmaansa terrorisoivaan naiskonsulttiin...

Ohjaaja: Woody Allen, USA 2000.

Pääosissa: Woody Allen, Brian Markinson, Charlize Theron, Dan Aykroyd, Elizabeth Berkley, Helen Hunt.

Näkemiin Hollywood

torstai 15.12.2011 kello 21.00.

Woody Allenin Hollywoodia satirisoivassa komediassa Val Waxman on parhaat päivänsä nähnyt ohjaaja, joka saa uuden tilaisuuden. Ex-vaimo taivuttelee uuden miehensä, ison studion pomon, antamaan Valille töitä. Val kuitenkin panikoi niin, että menettää näkönsä! Selviytyäkseen ohjaushommista mies palkkaa kiinalaisen apulaisen kertomaan, missä kulloinkin mennään.

Ohjaaja: Woody Allen, USA 2002.

Pääosissa: Woody Allen, Téa Leoni, Treat Williams, George Hamilton, Debra Messing.

Kun silmäni mä auki saan

torstai 22.12.2011 kello 21.00.

Elämänmakuisessa draamassa Annan elo sympaattisen Alessio-siipan kanssa on auvoisaa mutta tylsää, ja niin nainen alkaa tähyillä muihin suuntiin. Tilaisuus tarjoutuu firman juhlissa tarjoilleen Domenicon muodossa. Myös Domenico on tahollaan naimisissa ja kahden lapsen isä, mutta liha on heikko kun primitiivinen hekuma vie voiton järjen äänestä...

Ohjaaja: Silvio Soldini, Italia 2010.

Pääosissa: Alba Rohrwacher, Pierfrancesco Favino, Teresa Saponangelo, Giuseppe Battiston.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja