AVA Elokuva: 8 Mile

Eminemin tähdittämä 8 Mile -elokuva nähdään AVAlla lauantaina 2.3. klo 21. Oletko nähnyt leffan? Kerro elokuvakokemuksesi ja voita palkintoja!

Rankassa 8 Mile -katudraamassa, rap-artisti Eminem esittää itseään muistuttavaa hahmoa, köyhistä oloissa kasvanutta valkoista detroitilaisräppäriä, joka lähtee tavoittelemaan unelmaansa mustien hallitsemilla rap-areenoilla. Esteenä miehellä ovat syvään juurtuneet viha ja ennakkoluulot.

8 Mile voitti vuonna 2003 Oscarin parhaasta musiikista. Se oli ehdolla myös Golden Globen ja Grammyn saajaksi.

Ohjaaja: Curtis Hanson, USA 2002, 110'.Pääosissa: Eminem, Kim Basinger, Mekhi Phifer, Brittany Murphy, Evan Jones, Omar Benson Miller.


"8 Mile on minulle enemmän kuin pelkästään hyvä leffa. 8 Mile kertoo nuoren miehen rankasta elämästä, joka koskettaa minua syvälle sydämeen. Jos minun täytyisi arvostella se arvosanoilla, se olisi täydet kymmenen." Ajaat

"8 mile on upeasti toteutettu ja uskottava elokuva 90-luvun Detroitissa. Mielestäni kovan elämän ja musiikkibisneksessä yrittämisen tunnelma välittyy upeasti ja näyttelijät olivat hyviä. Olen nähnyt elokuvan ehkä 10 kertaa ja voin rehellisesti sanoa, että se on yksi lempielokuvistani. Elokuva avaa Eminemin uran alkuvaihetta, vaikka se ei olekaan suora kopio hänen elämästään. Kaikista parasta elokuvassa on kuitenkin mahtava old school hiphopin soundtrack." Aura

"Aivan mahtava elokuva! Mun ikuinen lemppari! Paljon tulee mieleen nuoruusmuistoja kun tuo elokuva tuli." Henna

"Eminem on pääroolissaan uskottava ja kaupan päälle syötävän suloinen! <3" Julia

Mitä mieltä olet 8 Mile -elokuvasta? Kirjoita elokuvasta arvostelu tai kerro leffakokemuksesi! Kaikkien elokuvakokemusten kirjoittajien kesken arvotaan Finnkinon leffalippuja!Lue ohjeet.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja