Autoliike: Nämä autot myydään Suomessa loppuun toukokuuhun mennessä

1:01
Onko tässä maailman upein matkailuauto?

Autoliike uskoo käytettyjen matkailuautojen ja -vaunujen kysynnän pysyvän korkeana tänäkin keväänä.

Käytettyjen matkailuautojen suosio suorastaan räjähti keväällä 2020, kun koronapandemia iski täydellä voimallaan ja laittoi ihmisten kesälomasuunnitelmat uusiksi.

Koska tuleva kesä ei ainakaan vielä vaikuta merkittävästi edellistä paremmalta matkailurajoitusten ja -suositusten suhteen, uskoo autoliike J. Rinta-Jouppi, että koronakaravaanarit ovat ilmiö myös tulevana kesänä.

Autoliike tiedotti keskiviikkona, että käytetyt matkailuautot tullaan sen arvion mukaan myymään loppuun viimeistään toukokuussa. Matkailuautobuumi oli kaikkein kuumimmillaan viime kesäkuussa, mutta tällä hetkellä niitä menee kaupaksi vielä 10 prosenttia enemmän kuin tuolloin.

– Kasvanut kiinnostus karavaanituotteita kohtaan paisui viime kesänä ja on jatkunut edelleen voimakkaasti läpi viimeisten talvikuukausien. Meillä matkailuautojen kysyntä on jo nyt, ennen kauden virallista alkua, lähes kolminkertaista verrattuna marraskuun vastaaviin tiedustelumääriin, J. Rinta-Joupin myyntijohtaja Markku Ala-Hakuni toteaa tiedotteessa.

Liikkeet kilpailevat käytetyistä

Ala-Hakunin mukaan käytetyn matkailuauton tai -vaunun ostamista harkitsevan kannattaa toimia nopeasti tai vaihtoehtoisesti kääntää katseet uusiin, sillä toukokuussa niitä ei hänen mukaansa tule enää riittämään kaikille halukkaille.

Autoliikkeet kilpailevat käytetyistä matkailuajoneuvoista ihan tosissaan. Toimitusjohtaja Juha Rinta-Joupin mukaan nyt on otollinen aika laittaa oma auto tai vaunu myyntiin, jos sitä on suunnitellut.

– Kilpailua käydään todella kovaa ja autoja haalitaan sisään todella isoja määriä.

Myös uusien matkailuautobrändien valikoima parani hiljattain entisestään, kun Euroopan suurimman matkailuajoneuvovalmistajan Erwin Hymer Groupin halvemman hintaluokan Etrusco-merkin maahantuonti käynnistyi. Maahantuojana toimii hausjärveläinen Freedom Factory.

Lähteet: J. RInta-Jouppi, Freedom Factory

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja