Autokuume on suomalaisten krooninen kansantauti – yllättävän harva on niin tyytyväinen nykyiseensä, ettei edes mieti vaihtamista

Käytettyä autoa ostamassa? Tässä vinkit autokaupoille 2:21
Jos olet ostamassa käytettyä autoa, ei kannata luottaa pelkästään myyjän puheisiin. Nämä asiat kannattaa tarkistaa ennen ostopäätöstä.

Vain harva auton omistava suomalainen ei pohdi uuteen vaihtamista.

Vaihtoautoketju Kamuxin Suomalaiset autokaupoilla 2021 -kyselytutkimus valottaa syitä autonvaihtosuunnitelmien takana.

Yli tuhannen suomalaisen vastaukset paljastavat, että auton vaihtaminen on mielessä suurimmalla osalla, sillä ainoastaan 18 prosenttia – siis harvempi kuin joka viides – kertoi, ettei ole lainkaan halukas lähtemään autokaupoille.

Peräti 82 prosenttia vastaajista siis vähintäänkin miettii autonsa vaihtamista joko uudempaan tai muuten tarpeita paremmin vastaavaan.

Mistä syistä auto vaihdetaan?

Syyt autonvaihtoajatusten takana ovat moninaiset. Suosituimmat olivat nykyisen auton huono kunto (21 %), parempien käyttömukavuutta ja turvallisuutta edistävien ominaisuuksien kaipuu (21 %) sekä nykyisen auton ylläpidon kalleus (19 %).

Käytännöllisyys oli kuitenkin vain yksi autohaaveita ohjaava asia, sillä lähes viidesosalle (18 %) oli tärkeintä vaihtelu itsessään – siis auton hankkimisesta syntyvä mielihyvä.

Kamuxin Suomen aluepäällikkö Jani Saarinen kertoo yhtiön tiedotteessa, että vastauksissa kuvastuu suomalaisen autokannan korkea ikä.

– Mitä vanhemmalla kiesillä ajaa ja mitä enemmän markkinoille tulee uudemmalla teknologialla varustettuja autoja kilpailukykyiseen hankintahintaan, sitä enemmän alkaa punnita päivitetymmän vaihtoehdon hyviä puolia, Saarinen toteaa.

Lähde: Kamux

Lue myös:

    Uusimmat