Mainos

Autojen yksityisleasing rynnii Suomeen

Leasingiä eli pitkäaikaisia vuokrasopimuksia tarjoavat yhtiöt korostavat huolettomuutta ja riskittömyyttä. Yhtiöiden mukaan asia on kiinnostanut jo tuhansia suomalaisia vaihtoehtona auton ostamiselle.

Autojen yksityisleasing on tulossa voimalla Suomeen. Pankkikonserni Nordea aloitti yksityishenkilöille tarkoitettujen leasing-sopimusten tarjoamisen tammikuussa, ja viikko sitten osuuskauppa HOK-Elannon omistama Automaa toi markkinoille omat kuukausimaksuihin perustuvat sopimuksensa.

Yksityisautojen leasing-markkinoilla on toiminut jo aiemmin ainakin ranskalaisen Societe Generalen omistama ALD Automotive.

Nordean yksikönjohtaja Jussi Mekkosen mukaan leasingmyynti on lähtenyt aika mukavasti käyntiin. Nordea on saanut tuhansia kyselyjä, ja sopimuksia on tehty lähes 200.

Ajatus leasingistä on sen verran uusi, että ihmiset harkitsevat sitä huolella, hän luonnehtii tilannetta. Kiinnostus leasingiin eli autojen pitkäaikaiseen vuokraamiseen on kuitenkin ollut jopa suurempaa kuin Nordea ennalta odotti.

Automaan talousjohtaja Risto Keponen vahvistaa, että kiinnostusta on selvästi. Automaa on tehnyt pääkaupunkiseudulla jo satakunta sopimusta, vaikka yhtiön S-Etuautosopimus tuli markkinoille vasta viikko sitten.

- Halu omistaa auto ei ole enää päällimmäinen asia, Keponen arvioi. Hän uskoo, että leasing on jatkossa kasvava tapa hankkia auto käyttöön.

Mekkonen toivottaa kilpailijat tervetulleiksi alalle, sillä kilpailu lisää hänen mukaansa kuluttajien mielenkiintoa leasingiin ja tukee näin myönteisellä tavalla pankin tavoitteita.

Laajuudet vaihtelevat

Mekkosen mukaan leasing sopii erityisesti omalla käteisrahalla auton ostamista harkitseville asiakkaille. Pääomat voi sijoittaa tuottavaan kohteeseen kasvamaan korkoa sen sijaan, että ne ovat sidottuna arvoaan koko ajan menettävään autoon.

Leasing on kuitenkin tarkoitettu kaikille asiakkaille, hän korostaa. Toinen mainoslause liittyy auton käyttämisen huolettomuuteen ja riskittömyyteen, jota sekä Nordea, Automaa että ALD korostavat.

Sopimusten laajuudet kuitenkin vaihtelevat. Automaan kuukausimaksu sisältää muun muassa huollot, korjaukset sekä renkaiden uusimisen ja kausivaihdot. Nordealla ne ovat asiakkaiden vastuulla.

Nordealla kilometrimäärä ei sen sijaan vaikuta kuukausimaksuun, kun Automaan hinta riippuu kilometrimäärästä. Sopimuksia on näin ollen vaikea verrata keskenään.

Lisäksi Nordealla tai ALD:llä auton voi valita vapaasti. Automaan valinnanvarana ovat yhtiön edustamat Peugeotit ja Fordit.

Jäännösarvo huomioon

Leasing-auton voi saada jopa ilman käsirahaa, mutta sopimuksen päättyessä tulee ilmi ero omistusautoon verrattuna. 2-4 vuoden sopimuskauden jälkeen auton arvo jää leasing-yhtiölle, mikä auton hankkimista harkitsevan on otettava huomioon laskelmia tehdessään.

Esimerkiksi Nordea laskee auton jäännösarvoksi neljän vuoden sopimuskauden jälkeen 25 prosenttia auton hankintahinnasta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.