Autoilija! Älä sorru tähän houkutukseen juhannuksena, jos et halua työllistää tiepalvelua

Ilmastointi on yleinen vakiovaruste jo käytetyissäkin autoissa 1:40
Ilmastointi on autoissa yksi merkittävimmistä mukavuustekijöistä – erityisesti Suomen kesässä, jossa sääolosuhteet vaihtelevat sateista helteisiin. Vaikka ilmastoinnin tarkoitus on viilentää, kannattaa sitä hyödyntää vuoden ympäri. Säännöllinen parin vuoden välein tehty huolto pitää ilmastoinnin kunnossa.

Autoliiton tiepalvelun tyypillinen avustus juhannuksena on apuvirrananto.

Akkuongelmat eivät ole pelkästään talven ja kovien pakkasten riesa, vaan apuvirtakeikat työllistävät Autoliiton tiepalvelua myös kesällä.

Akkujen kohtaloksi ei koidu pelkästään helle, vaan myös erilaisten lisävarusteiden käyttö, mikä johtaa kesäkeleillä avuntarpeeseen ihmisten viihtyessä ulkona.

Autoliiton mukaan kaikkein tyypillisimmillään akku tyhjenee juhannuksena sen seurauksena, että auton soittimesta on kuunneltu musiikkia auton ollessa sammuksissa. Autolla liikkuvien on hyvä muistaa sekin, ettei kännykän tai autojääkaapinkaan käyttöön ole tarjolla rajattomasti virtaa.

– On tärkeää muistaa, että akku latautuu vain auton ollessa käynnissä. Mökille päästyä juomat kannattaakin viilentää mieluummin veteen upotetussa katiskassa kuin autojääkaapissa, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen muistuttaa.

Älä tee tätä virhettä

Jos akku kuitenkin aiheuttaa ongelmia, ei etenkään uudempiin autoihin kannata antaa virtaa omatoimisesti toisesta autosta.

Virhe esimerkiksi kaapelien kytkennässä tai huonot kaapelit saattavat aiheuttaa Vesalaisen mukaan vaurioita sekä virtaa antavan että avustettavan auton sähköjärjestelmiin. Vakuutus ei tällaisessa tapauksessa korvaa vahinkoja.

Apuvirran antamiseen onkin Vesalaisen mukaan syytä pyytää ammattiapua, sillä ammattilaisilla myös vastuuvakuutukset ovat kunnossa sen varalta, että jotain meneekin mönkään.

Lähde: Autoliitto

Lue myös:

    Uusimmat