Onko autosi keulassa ällö ötökkäbuffet? Helteisestä kelistä voi seurata jotain vieläkin kuvottavampaa

Ajaisitko autolla, jonka ohjaamossa on 3 000 mehiläistä? 1:40
3 000 kuollutta ötökkää auton etupuskurissa on tragedia, mutta 3 000 elävää mehiläistä auton sisällä ei sekään naurata. Kuinka monta metriä voisit ajaa tällä autolla, jos saisit miljoonan?

Vaihtoautoketju Kamux muistuttaa tiedotteessaan auton pesemisen tärkeydestä. Etenkin keulaan kuolleille hyönteisille tulee antaa tietynlaista erityisrakkautta mahdollisimman varhaisessa vaiheessa.

Mökkimatkan jälkeen auton keulaan maallisen taipaleensa päättäneet öttiäiset ovat tuttu näky monille.

On houkutteleva ajatus jättää limaiset ötökät paikoilleen ja pestä ne sitten "joskus myöhemmin", mutta niin ei oikeasti kannattaisi tehdä – ainakaan, jos on muuten autonsa maalipinnasta huolissaan.

Kamuxin automyyjä Matias Hautala muistuttaa tiedotteessa, että keulaan tarttuneet hyönteiset ja niiden jäänteet olisi hyvä pestä pois mahdollisimman nopeasti. Pesemistä helpottaa, jos auto on hiljattain vahattu.

Jos hyönteisiä ei pese pois, voi seuraukset olla yllättävänkin ikävät.

– Hyönteiset voivat hellekeleillä palaa kiinni auton maalipintaan, ja sen jälkeen niitä on melkein mahdotonta saada pois. Auto kannattaa muutenkin pestä säännöllisin väliajoin. Kesällä tehdään esimerkiksi paljon tietöitä ja uudesta asfaltista irtoava piki jää ikävästi kiinni autoon, Hautala vinkkaa.

Myös liikenneturvallisuusasiantuntijamme, Autoliiton koulutuspäällikkö Teppo Vesalainen on jakanut vinkkinsä liiskaantuneiden hyönteisten puhdistamiseksi.

– Itselläni on auton tavaratilassa ikkunanpesuaine-spray ja talouspaperirulla, joilla puhdistan hyönteiset tuulilasista ja ajovaloista päivittäin, heti pidemmän ajomatkan jälkeen. Sama onnistuu toki myös huoltoasemien lasinpesumeloilla, jos ehjän sellaisen jostain sattuu löytämään, Vesalainen kertoi MTV Uutisille pari vuotta sitten.

Lähde: Kamux

Lue myös:

    Uusimmat