Autobahnilla saa jatkossakin polkaista lapun lattiaan: Vihreiden ehdotus kaatui murskaluvuin

Tonin autokamera tallensi hurjan kolarin moottoritiellä 0:17
Tonin Tesla tallensi hurjan kolarin Saksan autobahnilla.

Saksan moottoritieverkostolle ei ole ainakaan toistaiseksi tulossa yleistä nopeusrajoitusta. Vihreiden ehdotus kaatui Saksan liittopäivillä äänin 498-126.

Vihreiden ehdotuksessa moottoriteiden suurimmaksi sallituksi nopeudeksi olisi tullut 130 kilometriä tunnissa. Muutos olisi tullut voimaan ensi vuoden alussa.

Liittopäivien 709 kansanedustajasta selvä enemmistö kuitenkin vastusti ehdotusta.

Suurimmista puolueista niin kristillisdemokraattien kuin sosialidemokraattienkin edustajat pääosin vastustivat rajoituksia. Vaihtoehto Saksalle eli AfD ja vapaat demokraatit FDP olivat vastustuksessaan yksimielisiä.

Saksa on ainoa Euroopan maa, jossa rajoituksettomia teitä vielä löytyy. Kaikki moottoritiet eivät joukkoon kuulu, sillä noin kolmasosalla Saksan autobaanoista on nykyään käytössä 130 kilometrin rajoitus.

Rajoitusten vastustamisella on automaa Saksassa kansalaisten vahva tuki. Tuoreessa mielipidemittauksessa yli 70 prosenttia vastustaa yleistä nopeusrajoitusta.

Euroopassa yleisimpiä moottoriteiden nopeusrajoituksia ovat 120 ja 130 kilometriä tunnissa. Itävallassa on muutamalla tiellä käytössä 140 kilometrin rajoitus.

Lue myös:

    Uusimmat